Šefpavārs Mārtiņš Sirmais dalās savā pieredzē, lai arī tev izdotos pagatavot lielisku maltās gaļas mērci. Sirmais iesaka sākumā nedaudz apcept, it kā karamelizējot, burkānus un sīpolus.
Kad dārzenīši ir praktiski gatavi, pannā pielej ūdeni un tikai tad pievieno malto gaļu – sanāk, ka maltā gaļa nevis cepsies, bet vārīsies.
«Principā tā ideja ir tāda, ka tā mērce ir jāvāra apcepto dārzeņu buljonā.
No tās pašas gaļas arī iznāk ūdens – sanāks kā tāda Boloņas mērce. Tikai mēs Latvijā to taisām ar saldo vai skābo krējumu,» stāsta šefpavārs.
Sirmais atgādina – noteikti neaizmirsti par muskatriekstu! Tas dos mērcei īpašu aromātu. Kad mērcei pievienots krējums, tad jāgaida vien līdz tā sabiezē līdz nepieciešamai konsistencei un gatavs.
Turpretī, ja vēlies mērces iebiezināšanai izmantot miltus, tad Sirmais iesaka vispirms apcept sīpolus un burkānus, pievienot sviesta pikucīti un tad miltus – tad mērce sanāks brūnganāka un tumīgāka.