Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT!
  • Mārtiņš Sirmais atklāj vienkāršu triku, kā uztaisīt perfektu maltās gaļas mērci

    Gatavošana
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Maltās gaļas mērce ir viens no tiem ēdieniem, kas var kļūt par īstu vakariņu simbolu, ja vien to pagatavo pareizi. Kā šefpavārs Sirmais atklāj TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā «Dr. Sirmais», vairums mērces garšas noslēpumu slēpjas tieši gaļas vārīšanas procesā, kur tiek izcelts katras sastāvdaļas raksturs, un radīts bagātīgs, pilnvērtīgs aromāts.

    Šefpavārs Mārtiņš Sirmais dalās savā pieredzē, lai arī tev izdotos pagatavot lielisku maltās gaļas mērci. Sirmais iesaka sākumā nedaudz apcept, it kā karamelizējot, burkānus un sīpolus.

    Kad dārzenīši ir praktiski gatavi, pannā pielej ūdeni un tikai tad pievieno malto gaļu – sanāk, ka maltā gaļa nevis cepsies, bet vārīsies.

    «Principā tā ideja ir tāda, ka tā mērce ir jāvāra apcepto dārzeņu buljonā.

    No tās pašas gaļas arī iznāk ūdens – sanāks kā tāda Boloņas mērce. Tikai mēs Latvijā to taisām ar saldo vai skābo krējumu,» stāsta šefpavārs.

    Sirmais atgādina – noteikti neaizmirsti par muskatriekstu! Tas dos mērcei īpašu aromātu. Kad mērcei pievienots krējums, tad jāgaida vien līdz tā sabiezē līdz nepieciešamai konsistencei un gatavs.

    Turpretī, ja vēlies mērces iebiezināšanai izmantot miltus, tad Sirmais iesaka vispirms apcept sīpolus un burkānus, pievienot sviesta pikucīti un tad miltus – tad mērce sanāks brūnganāka un tumīgāka.

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē