• Markus Riva atklāti par «heiteru» ietekmi uz viņa mentālo veselību

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijas mūziķis Markus Riva, viesojoties raidījumā «Kad viņas satiekas», atklāja, ka nekad nav rakstījis ļaunus komentārus nevienam cilvēkam. Markus uzsvēra pozitīvas attieksmes nozīmi sociālajos tīklos, norādot, ka cilvēkiem jābūt atbildīgiem par saviem vārdiem, jo tie var dziļi ietekmēt citus. Markus arī dalījās ar to, kā pats tiek galā ar negatīvu kritiku, uzsverot, ka ir svarīgi neuztvert to personīgi un saglabāt pozitīvu skatījumu uz dzīvi.

    Mūziķis Markus Riva atklāti dalījās savās domās par negatīviem komentāriem un to ietekmi uz mentālo veselību. «Gribot vai negribot, komentāri ir jāizlasa, jo tie parādās paziņojumos, kad kaut kas jauns ir izdarīts. Protams, tas ir atkarīgs no tā mentālā stāvokļa, kādā tu esi tajā brīdī. Ja tas ir diezgan drūmā periodā, tad ir tā sāpīgāk to uztvert un dažreiz arī centies kaut ko atbildēt. Ja es jūtos labi vai priecīgi, tad es mēdzu atbildēt kaut kādā ironiskā veidā.

    Es esmu šad tad izdzēsis, bet bloķēju diezgan bieži, jo tādā ziņā es esmu par to filozofiju – kam šīs negācijas ir vajadzīgas? Kāpēc man to atstāt savā vidē? To negāciju es vairāk sajūtu tieši Twiterī jeb X, tur cilvēkiem niez nagi tādā ziņā, ka viņi speciāli grib kaut ko ierakstīt tādu aizskarošu vai paņirgāties, tad speciāli vēl tevi ietago. Es vispār nesaprotu to fenomenu, ka cilvēks iet tajā pašā Instagram vai Youtube un velta laiku, lai uzrakstītu kaut ko. Tādā ziņā ir jau labi, ka ir šie heiteri, jo ir jābūt kaut kādam balansam, un tu saproti, ka cilvēki nav vienaldzīgi.

    Es nesaprotu, kā cilvēkiem ir tik daudz laika, lai izliktu savas negācijas. Es nekad dzīvē neesmu rakstījis nevienam sliktu komentāru. Es esmu rakstījis labus komentārus – ja kaut kas man patīk, es to neslēpju. Vienkārši zinot, cik liels darbs ir jāiegulda, lai radītu kaut ko vispārīgi kreatīvā pasaulē, nu vairāk tieši mūzikā.

    Jāsaraksta ir dziesma, jāuzfilmē mūzikas klips, un kad tiešām ir labi sanācis, tu atbalsti savus vietējos kolēģus, ārvalstu kolēģus. Tu novērtē to arī citās sfērās. Man liekas, ka ir jauki kaut ko labu pateikt, un tas arī ir vajadzīgs, bet, protams, mēs nevaram baigi pasauli izmainīt,» stāsta Markus Riva.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē