• «Man pie sienām ir spoguļi zelta rāmjos!» Dāvids lepojas, cik šiki saimnieko laukos

    Dzīvesstils
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ciemos pie Dāvida Bauskā.
    Ciemos pie Dāvida Bauskā.
    «Rādu, ka laukos var strādāt un dzīvot ar pašcieņu, ka tas ir luksuss. Man ir skaists parks visapkārt, to visu esmu izveidojis, smagi strādājot. Laukos var nebūt aizaudzis, var nebūt krāmu kaudžu un dubļu līdz ceļiem, laukos var būt skaisti un to var izdarīt, jautājums – kādas ir tavas prioritātes?» klāsta Dāvids.

     

     

    «Man sakārtota vide ir ļoti svarīga, un tādu es to uzturu.

    Labi, pati māja ir pabriesmīga, tur vajadzīgs remonts. Bet!

    Tā ir estētika, kas patlaban var pagaidīt, jo citas lietas ir svarīgākas. Toties man nav kredītu, man ir ierīkota centrālapkure, ūdens un kanalizācija. Un mājā pie sienām ir spoguļi zelta rāmjos!» intervijā žurnālam Ievas Stāsti klāsta mūsdienu laucinieks modes mākslinieks Dāvids.

     

    «Sākumā arī ārtelpa bija baisā stāvoklī. Šito īpašumu tak neviens negribēja pirkt!» atminas Dāvids. Turklāt šis īpašums nav pirmais, kur Dāvids ar sievu centās iekārtot savu lauku paradīzi. «Vispirms atradām pusmuižu ar visām kolonnām un strūklakām, bet ilgi to nevarējām pavilkt. Tur bija baisi, kamēr visu izvācām… Piemēram, iepriekš tur bija dzīvojis čalis, kurš stipri dzēra un brīvajā laikā laboja televizorus – šķiet, ap diviem simtiem visādu vecu televizoru izvedām. Un viena istaba līdz griestiem bija piekrāmēta ar brūnajām alus pudelēm, kuras visas bija, atvainojiet, piečurātas… Prātam neaptverami! Bet, redz, tādi arī ir cilvēki, tā viņi dzīvo,» šausminās viņš.  

    Arī tad, kad beidzot nonākuši līdz savam īstajam īpašumam Bauskas pusē, uzreiz viss nebūt nebija skaisti. «Protams, te bija briesmīgi, viss piedrazots, aizaudzis, nolaists. Bet mēs aiz tā visa saredzējām skaistu ainavu, gara acīm redzējām, ka te var iekopt brīnišķīgu vietu. Tā nu sākumā mēs uz šejieni braukājām pa nedēļas nogalēm tīrīt –

    ņēmāmies kā traki, galvas nepacēluši, bet tik un tā visus ieplānotos darbus nepaspējām pagūt,

    vienmēr bija sajūta, ka par maz strādājam. Tagad man joprojām tā ir, ka visu nevar paspēt izdarīt, bet cilvēku komentāri sapurina un iedvesmo, viņi raksta un slavē mani, cik es esot strādīgs,» laimīgs ir Dāvids.

    Dāvida lauku dzīves stāstu lasi digitālajā žurnālā Santa+!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē