• «Man nekad dzīvē nav bijis tik slikti.» Keitas Mosas māsa pārdozē ar tievēšanas špricēm

    Veselība
    Estere Jansone
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lotija Mosa
    Foto: Shutterstock
    Lotija Mosa
    Keitas Mosas 26 gadus vecā māsa Lotija Mosa aizvadītajā nedēļā nonāca slimnīcā. Viņa bija pārlieku daudz injicējusi medikamentus, kuri paredzēti diabēta ārstēšanai.

    Britu supermodeles Keitas Mosas jaunākā māsa tika nogādāta slimnīcā pēc tam, kad viņai bija sākusies lēkme, kas līdzinājusies smagas epilepsijas krampjiem. 26 gadus vecā Lotija bija pārdozējusi medikamentu Ozempic, kuru pēdējā laikā slavenības plaši izmanto notievēšanai.  Šī medikamenta galvenais mērķis ir mazināt 2. tipa diabēta simptomus.

    Keitas Mosas māsa Lotija kādā podkāstā atklājusi, ka viņai diabēta medikamentu palīdzēja atrast viņas draudzene. Viņa bija iepriekš meklējusi veidus, kā tikt pie izslavētā tievēšanas līdzekļa, jo ilgstoši pārdzīvojusi par savu svaru. Mosa cerēja ar diabēta injekcijām atbrīvoties no pāris kilogramiem.

    Draudzenes sarunātais ārsts esot tikai nomērījis asinsspiedienu un nosūtījis uz asinsanalīzēm. Jau pēc divām nedēļām jaunā meitene tikusi pie pildspalvai līdzīgām špricēm, kuras viņai vajadzēja injicēt reizi nedēļā.

    «Man nekad dzīvē nav bijis tik slikti. Man bija vemšana. Tas bija šausmīgi.

    Pirmajā reizē es paņēmu mazāku devu, pēc tam to palielināju un no tā gulēju divas dienas,» raidierakstā atklāja Mosa.

    Visbeidzot modeles māsa attapusies slimnīcā pēc piedzīvotas lēkmes. Tā radusies, jo meitenes organismam kritiski trūcis ūdens. Viņa piedzīvoto raksturojusi kā «vienu no briesmīgākajā lietām, kas ar viņu noticis.»

    «Es ceru, ka, manis piedzīvotais dažiem cilvēkiem var būt mācība, ka tas nav tā vērts. Šīs zāles ir paredzētas diabētam nevis tievēšanai,» viņa teica.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē