• Madara Repše-Šterna: Man ir 12 diagnozes, kas ir ļoti retas un kuras liela daļa nezina

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Māksliniece Madara Repše-Šterna raidījumā «Slavenības. Bez filtra» dalās ar savu atklāto un drosmīgo attieksmi pret dzīvi un tās izaicinājumiem. Madara atklāj savu dzīves filozofiju un pieredzi, uzsverot, ka vienmēr ir gatava ļaunākajam, bet saglabā pozitīvu noskaņojumu.

    Madara Repše-Šterna ir piedzīvojusi daudz grūtību, kas viņu ir padarījušas stiprāku un apņēmīgāku. «Man ir 12 diagnozes, kas ir ļoti retas un kuras liela daļa nezina. Es ar humoru saku, kā var būt tādā mazā ķermenī viss kas kopā. Es lēnām dodos uz priekšu, un nevar tur neko izmainīt vai apārstēt. Cilvēkiem, kam ir dažādas veselības problēmas, viņi jau iemācas ar to sadzīvot.»

    «Pārsvarā visa mana dzīve ir ierobežojumos, bet es vienkārši sadzīvoju ar to faktu. Ar laiku tu atrodi kādu veidu, kā dzīvot, vai vismaz kaut ko darīt. Dzīve ir jādzīvo. Es vienmēr esmu sagatavota, teiksim tā, es esmu vienmēr gatava ļaunākajam. Bet tāpēc es nesaku, ka būs ļoti slikti.

    Es ticu visam līdz ārprātam labajam un brīnumiem.

    Vienlaikus es esmu gatava ļaunākajam, lai man nebūtu pārsteigumu. Cerams, ka ir atlikušas tikai 2 operācijas, bet veselība ir jāsaudzē jebkurā gadījumā. Daudzas tās lietas izārstēt nevar un ir vienkārši jāsadzīvo. Pēdējā laikā tas stāvoklis ir tik ļoti saasinājies, ka nav spēka, tādēļ es esmu tik pateicīga savam dārgajam, ka viņš ir tik daudz palīdzējis.»

    «Es trīs nedēļas no vietas ģību. Es vairs sāpes neminu, jo tas jau ierasts. Ja tu dzīvo no 15 gadiem ar visām veselības problēmām, tu vienkārši pierodi. Pēc būtības es neko nedrīkstu ēst, bet es lietoju enzīmus, un tad es kaut ko varu apēst,» tā Madara Repše-Šterna.

    Madara jau kopš 15 gadu vecuma sirgst ar iedzimtu gremošanas orgānu sistēmas daļas defektu, un tikai pirms dažiem gadiem ārsti Nīderlandē noteica precīzu diagnozi un uzņēmās ārstēšanu. Tagad Repše dzīvo, strādā un ārstējas Latvijā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē