• «Līvi» tagad pieder Pavītolam. Privatizējot nosaukumu, ieviesīs stingru kārtību

    Līvi
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Pavītols.
    Foto: F64
    Juris Pavītols.
    Liepājas mūziķis Juris Pavītols nostiprinājis savā īpašumā preču zīmi «Līvi», ko apliecina arī Latvijas Patentu reģistra valdes mājaslapā pieejamā informācija.

    «Ar Latvijas Patentu Reģistra Valdes 2024.g. 20.augusta lēmumu Nr. M 79 870 un pēc ekspertu veiktās analīzes esmu nostiprinājis savā lietošanā/ īpašumā manis 1972.g. izvēlēto un 1974.g. Latvijas PSR Kultūras ministrijas apstiprināto grupas/ ansambļa intelektuālo īpašumu nosaukumu Līvi. Daru to zināmu interesentiem, skaņu ierakstu studijām, mūzikas producentiem un izdevējiem, klubu, kultūras iestāžu īpašniekiem, radio, TV studijām, presei. Patentu valdes lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams,» savā Facebook kontā raksta Pavītols.

    Tāpat viņš norāda, ka ar 27.08.2024. plkst. 18.00 nosaukuma LĪVI izmantošana mūzikas grupai, jaunradītām dziesmām, koncertiem, ierakstiem, nošu izdevumiem, platēm, CD, kīno, foto, video, visam, kas piekritīgi augstāk minētam, bez viņa rakstiskas atļaujas tiks saistīta ar juridisku un finansiālu atbildību.

    Pavītols jau iepriekš izteica neapmierinātību par grupas nosaukuma izmantošanu. Viņš asi vērsās pret mūziķi Ainaru Virgu un pieprasīja «viltus līvus» izbeigt izmantot grupas nosaukumu. Grupas dibinātājs jau tobrīd atzina, ka esot gatavs iet uz tiesu.

    «Grupa Līvi varēja tā dēvēties, gan ar nosacījumu, līdz Jāņa Groduma aiziešanai citā saulē! Viss! Līvi ir vēsture – patīkama, ne tik patīkama, slavena, ne tik slavena, bet vēsture. To es autoritatīvi paziņoju kā grupas dibinātājs! Tie zēni, kas sevi dēvē par grupu Līvi, nav Līvi!» pavasarī nikni paziņoja Juris Pavītols.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē