• Lauris Reiniks nikni skandalējas Pugačovas dēļ: Jūs neesat patrioti, jūs esat ļauni!

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    10. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram, Picture Agenncy
    Šonedēļ izskanējusi ziņa, ka Krievijas estrādes dīvas Allas Pugačovas un humorista Maksima Galkina ģimene grasās pārvākties uz Latviju. Viņi vēl nav ieradušies, bet ļaudis Latvijā jau sāk plēsties par to, vai mums tādi iedzīvotāji vispār ir vajadzīgi. Aizstāvēt slaveno krievu ģimeni meties popmūziķis Lauris Reiniks.

    Lietuviešu portāls 15min.lt vēsta, ka drīz no Kipras, kur šobrīd uzturas, uz Latviju ar bērniem atlidos Krievijā slavenākā dziedātāja Alla Pugačova. Vēlāk ģimenei pievienošoties arī viņas vīrs humorists Maksims Galkins. Viņi jau iepriekš teju katru vasaru atpūtās Jūrmalā, kur īrē villu. Taču šoreiz ģimene esot noskaņota uz palikšanu. Jau esot nolīgts miesassargs.

    «Visu cieņu Allai un Maksimam un laipni lūdzam pie mums!

    Mākslinieki ar lielo burtu, kas nolēma pazaudēt visu savā dzimtenē, bet dzīvot ar tīru sirdsapziņu un savām vērtībām. Tādi cilvēki ir retums,» viens no pirmajiem tviterī paziņoja dziedātājs Lauris Reiniks. Ne visi gan ir gatavi saprast Laura sajūsmu par iespējamajiem jaunajiem Latvijas iedzīvotājiem. «Lūk, šis «laipni lūgti» nu gan nav tik viennozīmīgi un toč’ nav visu latviešu viedoklis,» iebilda Laura sekotājs Uldis. «Man kaut kā vienalga, jo šis ir mans, nevis latvija.lv tviterkonts,» viņam atbildēja Lauris. « Šķiet, Jūs tomēr nerakstāt «laipni lūdzu pie manis». Un pat tādā gadījumā būtu vajadzīga citu latviešu piekrišana,» iebilda arī Haris. Vēl kāds norādīja, ka tad jau Lauris slavenības varētu izmitināt savā dzimtajā Tērvetē. «Mēs nevaram uzņemt visus pasaules krievus,» norādīja cits. « Mums nevajag jaunus krievus! Nekādus, ne labos, ne sliktos! Kad latvieši beidzot pārstās jūsmot par krieviem?» aizkaitināts bija vēl kāds tvitera lietotājs. Allas gatavību kļūt par Latvijas iedzīvotāju skeptiski vērtē arī Rihards Muciņš: «Viņa piestāja sev izdevīgākā nākamajā vietā. Gan pēc mentalitātes, gan valodas, gan sadarbības vēstures. No šī gan varoņdarbu nevajadzētu taisīt.» Bija arī krietni skarbāki komentāri, kas apšaubīja to, vai ar patiesu prieku šeit būtu jāsagaida Pugačovas ģimene.

    Atbalstītāju Laura priekam par šovbiznesa zvaigžņu ideju pārvākties uz Latviju bija gaužām maz. Mūziķi sarūgtināja šāda attieksme un brīžiem pat agresija no latviešu puses.

     «Es esmu sapratis, ka tieši tviterī ir cilvēki, kas pamatojoties uz patriotisma idejām, pauž reāli nacistiskas idejas.

    Jūs neesat patrioti, jūs esat apmaldījušies vai vienkārši ļauni.

     Un es nāku no tiešām patriotiskas ğimenes,» rūgti secina Reiniks. Norāde par nacistiskām idejām savukārt lika uzbangot aktīvo tviterotāju Liānas Langas un Elitas Veidemanes emocijām. «Laurīt, tu gadījumā neesi apmaldījies terminos? paskaties vārdnīcā, ko nozīmē nacisms un ko nozīmē nacionālisms,» norādīja Elita. Liāna gan bija krietni asāka:

    «Reinik, jums jāuzņemas atbildība par saviem vārdiem.

    Lūgums nosaukt konkrētas «nacistiskas idejas» un tās ilustrēt ar tvītiem. Kara laikā gvelšana nav pieņemama.»

    Uzreiz pēc tam, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, Pugačova un Galkins pameta dzimteni. Maksims Galkins asi nosodījis šo karu, tādēļ uz karstām pēdām tika pasludināts par ārzemju aģentu – Krievijā nevēlamu personu, kurai liegts radoši darboties savā profesijā. Pugačova ar tik skaļiem paziņojumiem nav izcēlusies, taču arī viņa savā komunikācijā liek noprast, ka nav Krievijas īstenotā kara pusē. Lai gan pēdējos mēnešos arvien biežāk Krievijā uzvirmojis jautājums par to, vai arī Alla nebūtu pelnījusi nonākt ārzemju aģentu sarakstā, pagaidām viņas vārda tajā nav. Pāris ar abu dvīņiem par savām jaunajām mājām ilgāku laiku sauca Izraēlu, taču arī tur situācija kļuvusi ļoti nedroša. Visticamāk tādēļ pieņemts lēmums pārvākties uz Latviju, kas māksliniekiem ir labi pazīstama.    

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē