• Kristiešus aizvaino Ralfa Eilanda ironizēšana par «Jēzus maršu»

    Kristietība
    Estere Jansone
    17. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/Ralfs Eilands
    Vairāki simti cilvēku aizvadītajā sestdienā Rīgā pulcējās uz starpkonfesionālu un starptautisku kristiešu gājienu «Jēzus maršs. Par šo notikumu paironizējis mūziķis Ralfs Eilands, kurš pats uzdodas par mācītāju.

    Pasākuma apmeklētāji pulcējās Vērmanes dārza estrādē, kur gājienu ievadīja kristīgās mūzikas koncerts. Starp pasākuma apmeklētājiem bija ģimenes ar bērniem, arī seniori. Gājiena dalībnieki rokās turēja baltus balonus, bet daļai bija plakāti ar atsaucēm uz Bībeles tekstiem. Pasākuma ietvaros uz neilgu laiku tika slēgta satiksme Brīvības un Merķeļa ielā – šis fakts satraucis  dziedātāju Ralfu Eilandu, kurš mitinās Rīgas sirdī.

    «Ziniet, ko es nesaprotu? Kā var vispār pulcēties un bloķēt satiksmi par godu čalim, kurš pats nemaz neierodas?

    Tas būtu tāpat, kā es tagad izdomātu bloķēt satiksmi, lai pulcētos par godu dinozauriem vai Ziemassvētku vecītim! Kāds sakars?

    Vismaz tas vīriņš sarkanajā halātā reizi gadā ierodas un pasniedz man dāvanas, jo es viņam uz Lapzemi nosūtīju vēstuli ar pieprasījumu,» sociālajos tīklos raksta Eilands.  
     

    «Vienīgais variants, kad būtu loģiski pulcēties par godu kādam, kurš nemaz neieradīsies, ir čomu vai radu bēres.
     

    Un pat tad Tev pašam par visu jāmaksā, un tu nečakarē citu dienu, jo neesi paralizējis Raiņa bulvāri! Ejiet bloķējiet satiksmi paši savās ēdamistabās, tikai neuzbāzieties ar to citiem un nerādiet to bērniem!» savas prātulas bārsta mūziķis.

    Šādi mūziķa paziņojumi aizvainojuši vairākus kristiešus. Vieni norāda, ka Ralfs jau atkal neveiksmīgi bārsta jokus, bet citi viņa vārdos saskata zaimošanu un pauž neizpratni par to, ka mūziķis atļaujas tērpties kā mācītājs un jokot par to, kas citiem svēts. 

    «Jēzus maršs» Rīgā norisinājās pirmo reizi un, gaidāms, ka tas kļūs par ikgadēju tradīciju. Tā aizsākumi meklējami 1987.gadā, kad Londonas ielās izgāja daudzi ticīgie, lai kopā lūgtos un slavētu Dievu. Šobrīd zināms, ka šādi marši ir notikuši aptuveni 180 pasaules valstīs, pauž Katoļu baznīcas informācijas aģentūra.

    Kā norāda pasākuma rīkotāji, «Jēzus maršs» Rīgā tiek rīkots kā starpkonfesionāls un starptautisks kristiešu gājiens, kurā apvienojās ticīgie no dažādām konfesijām un draudzēm, lai «svinētu un pasludinātu Jēzus Kristus uzvaru».

    «Jēzus marša» ideju atbalstīja un aicināja tajā piedalīties Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, bīskaps Rinalds Grants, bīskaps Kaspars Šterns, bīskaps Modris Ozolinkevičs, bīskaps Nikolajs Gribs, mācītājs Vilnis Gleške, kā arī citi bīskapi un mācītāji Latvijā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē