• Krievijas miljardieris Avens beidzot izgājis sabiedrībā. Bauda mākslu kopā ar Zuzānu

    Slavenības
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Ceturtdien, 19. septembrī, mākslas centrā Zuzeum tika atklāta amerikāņu mākslinieces Donnas Huankas personālizstāde Utopiskās šūnas. Šis notikums vienuviet pulcēja mākslas cienītājus no visas Latvijas. Atklāšanu apmeklēja dizaineri, politiķi, ietekmeļi, mūziķi un arī sankcionētais Krievijas miljardieris Pjotrs Avens.

    Novērtēt avangardiskās Donnas Huankas skulptūras mākslas centrā ieradās aicinātie viesi. To vidū bija arī Eiropas Savienības sankcijām pakļautais latviešu izcelsmes Krievijas miljardieris Pjotrs Avens. Viņš draudzīgi čaloja ar pasākuma saimnieku uzņēmēju Jāni Zuzānu. Abi mākslas mecenāti ar lielu interesi kopā aplūkoja mākslinieces Donnas Huanukas veikumu.

    Vēl pērn februārī Latviju pāršalca Avena porcelāna kolekcijas skandāls Ogrē. 2023. gada sākumā tika plānota Avena porcelāna izstrādājumu izstāde Ogres Vēstures un mākslas muzeja telpās, taču pēdējā brīdī pilsētas mērs Egīls Helmanis izstādi atcēla pēc Valsts drošības dienesta (VDD) aicinājuma. «VDD vērtējumā pašreizējos apstākļos rīkot ar šādu personu saistītu izstādi nav atbilstoši Latvijas nacionālās drošības interesēm. Tas gan Latvijas, gan starptautiskajā sabiedrībā varētu radīt maldīgu priekšstatu par atbalsta paušanu Krievijas noziedzīgajam režīmam pietuvinātai personai,» ziņoja drošībnieki.

    Eiropas Savienības sankciju sarakstā Avens tika nodēvēts par vienu no Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvākajiem oligarhiem, kurš aktīvi sniedzis materiālu vai finansiālu atbalstu Krievijas lēmumu pieņēmējiem, kas ir atbildīgi par Krimas aneksiju vai Ukrainas destabilizāciju, un guvis no tiem labumu. Viņš šos pārmetumus apstrīdēja tiesā. Eiropas Savienības Tiesas (EST) atcēla ES Padomes lēmumu par Avenam 2022.gada 28.februārī noteiktajām sankcijām. 

    Pjotram Avenam ir arī Latvijas pilsonība, tāpēc viņš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā laikā ar ģimeni ir pārcēlies uz dzīvi Latvijā. Te viņam jau sen ir varens lauku īpašums.

    Avenam ir noteiktas ASV, Lielbritānijas, ES un citu valstu sankcijas, jo šīs valstis uzskata, ka viņš ir Krievijas diktatoram Putinam tuvs cilvēks un apkalpo Kremļa intereses, arī atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā. Arī Ukraina noteikusi Avenam savas sankcijas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē