• Komponists Auznieks izjaucis mākslinieku Dzudzilo laulību? Vēl nesen viņš bija precējies ar vīrieti…

    Māksla
    Estere Jansone
    18. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA/Evija Trifanova
    Slavenais mākslinieku pāris Krista un Reinis Dzudzilo vairs neesot kopā. Runā, ka Krista atradusi jaunu mīlestību, un tas esot komponists Krists Auznieks, kurš vēl nesen bija laulībā ar vīrieti.

    Vizuālā māksliniece Krista Dzudzilo (35) žurnālam Kas Jauns iapstiprinājusi, ka ir šķīrusi laulību ar scenogrāfu Reini Dzudzilo (37), ar kuru tandēmā īstenojusi arī vairākus radošos projektus.
    Pāra šķiršanās iemesls esot mīlestība, kas uzplaukusi starp Kristu Dzudzilo un Latvijas Komponistu savienības priekšsēdētāju Kristu Auznieku.

    Krista un Krists satuvinājušies pēc kopdarba pie kameroperas Tagadne, kuras pirmizrāde notika 2021. gada vasarā. Projektā darbojies arī Kristas vīrs Reinis Dzudzilo.

    Roberts Flaics un Krists Auznieks.
    Roberts Flaics un Krists Auznieks.

    Pērnā gada vasarā izjuka arī Krista Auznieka savienība. Viņš savukart bija attiecībās ar amerikāņu pianistu Robertu Flaicu, kurš latvieša dēļ pat pametis ASV un pārcēlies uz Rīgu.
    Pirmo reizi par to, ka ir homoseksuāls, Krists atklāti runāja jau 2018.gadā. Tolaik viņš, saņemot Lielo Mūzikas balvu, pateicās dzīvesbiedram. Vēlāk intervijā avīzei Diena Krists pauda, ka

    «būt homoseksuālam šeit, Latvijā, nav viegli. (..)

    Cik tu Rīgā esi redzējusi divus vīriešus ejam rokās saķērušos? Varbūt tikai tad, kad Roberts mani apciemoja pagājušā gada augustā. Tas vienkārši nav iespējams. Šeit tā ir radikāla rīcība, savukārt Ņujorkā varam brīvi tā staigāt, un kopš pagājušā gada ir legālas geju laulības.»

     Žunālam Privātā Dzīve Krista bijušais mīļotais Roberts atzina, ka jūtas pateicīgs Auzniekam par visu, ko abu kopdzīves laikā ieguvis un iemācījies. «Viņa dēļ uzzināju par Latviju un esmu šeit. Mums ar Kristu joprojām ir labas attiecības, un vienmēr priecājos spēlēt viņa sacerēto mūziku,» pauda Flaics. Portālam Santa.lv pianists apstiprināja, ka 2021. gadā Ņujorkā apprecējās ar Kristu Auznieku, un tikai pēc tam abi pārvākušies uz Krista dzimto Latviju.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē