• Vija Kilbloka atklājusi, kas patiesībā nosaka cilvēka vecumu

    Jubileja
    Gita Vīksne
    27. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vija Kilbloka.
    Foto: no privātā arhīva
    Vija Kilbloka.
    Apgāda Zvaigzne ABC īpašniece Vija Kilbloka 70. jubilejā pastāsta, ko dara, lai vienmēr būt lieliskā formā, moža un dzīvespriecīga.

    «Nekādu parketu un zeltītu lustru šoreiz nebija – kopā ar ģimeni un kolēģiem izbraucām brīvā dabā. Tā ir jau gadiem iegājies, ka kopā ar Zvaigznes ABC kolektīvu katru gadu vienu dienu pavadām kopā. Šogad to darījām manā jubilejā,» par nosvinēto 70. dzimšanas dienu žurnālam Privātā Dzīve teic grāmatizdevēja Vija Kilbloka.

    Vija uzsver, ka 70 gados jūtas patiešām fantastiski. «Nav nekādas atšķirības no tā, kāda mana dzīve bija 50 gados,» saka Kilbloka, uzsvērdama, ka tolaik daudzas lietas uzdrošinājusies darīt pirmo reizi. Viņa sākusi braukt ar auto, iemācījusies slēpot un pat lēkt pa maziem tramplīniem, kāpusi kalnos, nirusi ar akvalangu un apguvusi meditāciju.

    «Šis ir fantastisks laiks, kad esmu sapratusi dzīvi, ieguvusi brīvību un mani vairs nesaista ģimenes pienākumi. Patiesībā tikai pēc 50 gadiem var sākt dzīvot ar pilnu krūti.

    Šis ir brīnišķīgākais laiks cilvēka dzīvē, jo tu visu esi redzējis, sapratis un vairs nevilies ilūzijās. Tu zini, kā dzīvē notiek lietas. Tu proti dzīvot,» atzīst Kilbloka.

    Jubilāre uzsver, ka viņas dzīvesprieks slēpjoties vēlmē būt nemitīgā kustībā. Grāmatizdevējai esot vairākas mūžīgās enerģijas uzlādes vietas. «Man ir ārkārtīgi interesants darbs, kurā neviena diena nav līdzīga otrai. Ir arī brīnišķīgi bērni un mazbērni, kas sagādā milzum daudz prieka. Mazmeitiņa savos septiņos gados ir liela grāmatu mīle – viņa izlasa pat vairākas grāmatas dienā,» priecājas Vija.

    Jau daudzus gadus viņu labā fiziskā formā uztur vācu aitu suņi, kuri liek iet garus gabalus un kustēties. «Kopā ar viņiem esmu izstaigājusi visus Latvijas mežus. Un turu viņiem līdzi,» smej Vija. Viņas ikdiena nav iedomāja bez peldēšanas un pastaigām. «Kad esmu laukos, ik dienu ezerā peldu stundu. Turklāt es ne tikai peldu, bet ūdenī veicu arī dažādus aerobikas vingrojumus. Daudz staigāju kājām. Man ir pulkstenis, kas skaita soļus un kilometrus. Nav tādas dienas, kad es nebūtu nogājusi vismaz 10 kilometrus,» teic Vija.

    Viņa sekojot līdzi arī tam, lai ēstu tikai dabīgas lietas. «Galvenais ir nekreņķēties. 70 gadi nav pilnīgi nekas. Tas, kas nosaka, cik patiesībā vecs esi, ir tavs acu skats. Ja tavas acis mirdz, tu esi jauns. Ja vēl tam nāk klāt smaids, nav vairs svarīgi, cik daudz krunciņu tev ir,» – tā Vija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē