• Keiras Naitlijas iedzimtā slimība tikusi viņai meitai. Ar to vajadzēs sadzīvot visu mūžu

    Slimības
    Estere Jansone
    14. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shhutterstock/SD Mack
    Britu raidierakstā daiļā aktrise Keira Naitlija atklājusi, ka vienai no viņas meitiņām diagnosticēta slimība, ar kuru Naitlija sirgst jau kopš agras bērnības. Aktrise pauž, ka šī kaite gan nesagādās problēmas bērnam dzīves laikā.

    Keira Naitlija kopš sešu gadu vecuma sirgst ar disleksiju – neirobioloģiskas izcelsmes mācību traucējumiem, kuru galvenā izpausme ir grūtības lasīt un uztvert tekstu. Britu radiokanāla iHeart Radio ierakstā Naitlija atklāja, ka šī pati problēma diagnosticēta arī viņas meitai.

    Vaicāta, kā aktrise ar lasīšanas traucējumiem spēj iegaumēt tekstu lomām, Naitlija atbildējusi: «Man vēljoprojām ir grūti izlasīt vārdus un teikumus. Tas patiešām visu apgrūtina, taču lugu tekstu es ierunāju audio failā un klausos, un klausos – tā es to iemācos.»

    39 gadus vecajai britu aktrisei ar grupas Klaxons solistu Džeimsu Reitonu ir kopīgas divas meitas – astoņgadīgā Edija un četrgadīgā Delaila. Naitlija gan neminēja, kurai meitai ir grūtības lasīt, taču viņa uzskata, ka šī kaite neietekmēs dzīves kvalitāti. «Mums ir disleksisks bērns un viņa mācās tieši tāpat kā to daru es. Viņai ir brīnišķīga atmiņa,» secina Naitlija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē