• Kas mūsu olimpiešiem palīdzēs Parīzē? Par talismaniem, avāriju un karoga nešanu

    Olimpiskās spēles
    Evija Kalnbērza
    26. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tina Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova.
    Foto: Picture Agency
    Tina Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova.
    Jau šovakar oficiāli atklās olimpiskās spēlēs Parīzē. Olimpieši atklāj, ar kādām domām devās uz četrgades vērienīgākajām sacensībām, pastāsta par talismaniem un tradicionālajām savas veiksmes kustībām.

    Karogu nesīs sešas rokas?

    «Lai gan par karognesēju nosauca mani, visticamāk, mēs karogu nesīsim ar sešām rokām – Nauris un mēs ar Anastasiju, jo abas esam kā viens vesels,» žurnālam Privātā Dzīve saka pludmales volejboliste Tīna Graudiņa. Tā kā šogad olimpisko spēļu komandas tiks vestas ar kuģiem pa Sēnu, Tīna jau iztēlojusies, kā viņa un 3×3 basketbolists varētu izskatīties ar karogu uz kuģa.

    «Varbūt mēs ar Nauri Miezi būsim kā filmā Titāniks,» smejas viņa.

    Sportiste piebilst: «Bet noteikti zinu, ka mēs olimpiādē izdarīsim visu, lai sasniegtu vislabākos rezultātus. Un arī līdzjutēji darīs visu, lai mums palīdzētu.»

    Tīna Laura atklāj, ka viņai ar Anastasiju Samoilovu pirms spēlēm izveidojusies tradīcija, kā noris iesildīšanās treniņi. «Viena otrai pirms spēles dodam pieci – tā ir tāda abpusēja enerģijas nodošana, un šādi viena otru uzmundrinām. Ja es pasaku Nastjai: «Saņemamies!», tad tas nozīmē, ka es to pasaku arī sev,» par rituāliem stāsta olimpiete.

    Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas dienā Tīnas Lauras kaklu rotāja ķēdīte ar kuloniņu, kas izveidots no olimpiskajiem apļiem. «Tā ir vecāku dāvana Ziemassvētkos pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, un to uzlieku īpašos gadījumos,» uzsvēra pludmales volejboliste.

    Talismanu pazaudē avārijā

    Gunta Vaičule ar vīru un meitu.
    Gunta Vaičule ar vīru un meitu.

    Jūnija beigās Latvijas labākā sprintere Gunta Vaičule, tikko nokārtojusi normatīvus, lai tiktu uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, mājupceļā iekļuva dzērājšofera izraisītā avārijā. Par laimi, iztika bez smagām traumām, lai arī sportistes auto nav lietojams. Sportiste atklāj, ka avārijā pazaudējusi savu talismanu – zelta krustiņu.

    «Tā ir sāpīga tēma… Tagad būs jāmeklē kaut kas vietā.

    Bet vispār, ja par talismaniem, patiesībā viss atkarīgs no manis pašas, no mana iekšējā spēka, fiziskās formas un pašsajūtas. Galvenais, nebaidīties no tā, ko pati varu sasniegt,» – tā Gunta Vaičule. Viņas plānos ietilpst uz Parīzi doties kopā ar vīru un nepilnus četrus gadus veco meitu Rūtu. «Vīrs brauks noteikti, taču, tā kā ģimenes locekļi olimpiskajā ciematā dzīvot nevarēs, par to, vai Rūta arī brauks, vēl domājam,» klāsta Gunta.

    Sarkans striķītis un spēka vārdi

    Kristaps Neretnieks.
    Kristaps Neretnieks.
    Jātniekam Kristapam Neretniekam ir pat divi talismani, kas allaž ir ar viņu, kad jākāpj zirga mugurā. «Man ap kreiso roku vienmēr ir sarkans striķītis, bet žaketes iekškabatā iešūti iedvesmojoši vārdi,» stāsta jāšanas sporta pārstāvis Kristaps Neretnieks. Šos vārdus, kurus sportists nevienam neatklāj, viņam pagājušajās olimpiskajās spēlēs teicis vectēvs Ēriks Balodis.

    Vaicāts, kā gatavojas startam Parīzē, Kristaps saka: «Viss norit pēc plāna. Ar zirgu Palladiumu pat nokārtojām eksāmenu Zviedrijā. Man šīs būs otrās olimpiskās spēles, bet Palladiumam pirmās. Galvenais mums abiem ievērot sabalansētību, lai viens otram neapniktu un startā abi koncentrētu visus spēkus. Startēšu ar viņu, bet ikdienā trenējos ar desmit dažādiem zirgiem. Tagad Palladiums ir ceļā uz Poliju un no turienes ceļos uz Parīzi,» saka Kristaps. Parīzes spēlēm Neretniekam ir nosprausts mērķis – iekļūt labāko desmitniekā starp 75 pasaules labākajiem jātniekiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē