• Kā Duglass uzvarēja vēzi, devās uz Ukrainu un savaldzināja 26 gadus jaunāku skaistuli. Aktieris svin 80. jubileju!

    Jubileja
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock (Jaguar PS)
    Šodien, 25. septembrī apsveikumus 80. jubilejā saņem Holivudas aktieris Maikls Duglass, bet viņa sieva skaistule Ketrīna Zeta-Džonsa tieši šajā pašā dienā svin savu 54. dzimšanas dienu.

    Rītu sāk ar apsveikumu sievai

    Aktieri Maikls Duglass un Ketrīna Zeta-Džonsa nākamgad 18. novembrī svinēs sudraba kāzas un tā sagadījies, ka visus šos gadus Holivudas zvaigžņu pāris ir dzimis vienā datumā – 25. septembrī. Varbūt tāpēc viņu laulība izdevusies tik harmoniska.

    «Ak, mana dzimšanas dienas māsa, es mīlu tevi no visas sirds!

    Lai tavs jaunais gads ir pats labākais!» šādus vārdus šorīt sievai veltīja jubilārs Maikls.

    «Dažkārt mēs daudz vairāk nopūlamies, lai atstātu iespaidu uz svešiniekiem, nevis uz mums tuviem cilvēkiem. Taču nevajag uztvert kā pašsaprotamu tos, kas ir tev blakus,» atgādina Duglass.      

    Ketrīna un Maikls iepazinās 1998. gadā kinofestivālā Francijā. Aktierim jau sen sirdī bija iekritusi skaistule Ketrīna, un viņš palūdza savam asistentam noorganizēt tikšanos ar jauno aktrisi. Viņi satikās it kā lietišķās vakariņās kino industrijas darboņu kompānijā, bet Duglass lūdza Ketrīnu uzkavēties ilgāk un vēl iedzert pa glāzei vīna bārā. Viņa piekrita. Neplānotais randiņš beidzies episki.

    Duglass pēkšņi paziņojis viņai: «Es kļūšu par tavu bērnu tēvu!»

    Aktieris atceras, ka Ketrīna ielūkojusies viņam dziļi acīs un teikusi: «Esmu par tevi daudz dzirdējusi un domāju, ka tas viss ir patiesība. Ar labu nakti.» Maikls nodomājis, ka ar savu drosmīgo paziņojumu visu neglābjami sabojājis, taču viss izvērties lieliski. Pēc pusotra gada viņš Ketrīnu bildināja, bet vēl pēc gada pāris svinēja vērienīgas kāzas, kuru budžets bija 2 milljoni dolāru.

    Nupat atgriezies no Kijivas

    Lielā gadu starpība Maiklam un Ketrīnai nekad nav traucējusi. Jāatzīst, ka Maikls Duglass, kurš savulaik kopā ar Šāronu Stounu izspēlēja erotiskās ainas filmā Pamatinstinkts, ir visnotaļ iznesīgs astoņdesmitgadnieks. Saglabāt jauneklīgu izskatu un attieksmi pret pasauli viņam palīdz gan aktiera profesija, gan paša bērni. Maikla un Ketrīnas atvases Dilans un Kerisa ir divdesmitgadnieki. Dilans izstudējis politiku, bet Kerisa apgūst kino mākslu. Aktierim ir arī 45 gadus vecs dēls Kamerons no pirmās laulības.

    Nupat septembrī Maikls Duglass kopā ar savu 24 gadus veco dēlu Dilanu trīs dienas viesojās Kijivā. Aktieris pēcāk atzinās, ka viņu pārsteidzis arhitektūras krāšņums, bet satriekusi Krievijas armijas sagrautā bērnu slimnīca galvaspilsētā. «Tas, ko mēs ar Dilanu tur ieraudzījām, bija cilvēku nesalaužamais gars,» pēc tam atzina viņš. Savas dzimšanas dienas priekšvakarā Duglass sociālajos tīklos dalījās ar vēstījumu pasaulei: «26. septembris ir diena, kad pasaule iestājas par kodolieroču pilnīgu likvidēšanu. Vēsture mums ir parādījusi kodolsprādzienu baiso un traģisko ietekmi, kuras skartie turpina izjust bioloģiskās, ekoloģiskās un kultūras sekas mūsdienās. Viens kodolsprādziens ir par daudz!

    Pievienojieties man, sakot stop! Kopā mēs varam pārvērst šo saukli par realitāti.»

    Uzvarējis kakla vēzi

    Maikls Duglass ir viens no pieprasītākajiem Holivudas aktieriem. «Panākumi ir vislabākā atriebība,» uzskata filmas Pamatinstinkts zvaigzne .  

    Viņa dzīves lielākā cīņa sākās 2010. gadā, kad Duglasam tik atklāts kakla vēzis. Pēc gada viņš paziņoja, ka ir uzveicis ļauno slimību. «Vēzis mani nevis nospieda uz ceļiem, bet gan uzlika uz kājām,» uzskata Duglass. Viņš atzīst – šī slimība viņam bija sūtīta tādēļ, lai aktieris izvērtētu savu dzīvesveidu un saprastu, ka pārāk bieži aizrāvies ar grādīgo dzērienu malkošanu un smēķēšanu. Atmetot šos netikumus, viņa dzīve kļuvusi krietni labāka. Taču par savu mūžīgās jaunības eliksīru viņš uzskata humora izjūtu – tā aktierim ļāvusi iziet cauri vissmagākajiem dzīves posmiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē