«Neatceros ne reizi, kad dzimšanas dienā būtu saņēmis dāvanu. Visi tik atnāk, uzliek man galvā vainagu, un es viņus cienāju ar paša gatavotu soļanku,» smej aktieris Jānis Jarāns, kuramšis ir viskarstākais svētku laiks. Zupu saviem ciemiņiem viņš taisa visīstāko – tajā ir triju veidu gaļa, žāvēta desa, sardele, cīsiņš un nieres.
«Divas dienas iepriekš taisu sagataves – visu sagriežu, apcepu. Tad diennakti vāru buljonu no cūkas stilbiņa. Pēc tam visu lieku kopā. Sanāk kārtīga zupa, nevis kā tagad kafejnīcās pieejamā.
Mums jau tagad viss ir ātrais – sekss, paēšana, novēlēšana…
Un pēc tam paši brīnās, kāpēc viss ir – kā jau parasti,» secina Jānis.