• «Ja izjūti mazvērtības kompleksus, brauc uz Ķīnu!» Lai apskatītu latviešus, tur stāv rindā

    Ceļojumi
    Gita Vīksne
    20. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Latviešu grupa «Dagamba» mēnesi nodzīvoja Ķīnā, kur uzstājās ar vairākiem koncertiem. Ķīnieši pret latviešiem ik uz soļa izturējās kā pret elkiem…

    «Pērnā gada beigās saņēmām e-pastu no kāda ķīnieša, kas aicināja mūs uz vairākiem koncertiem Ķīnā. Tas likās tik nereāli, ka sākumā domājām – tas ir spams,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta grupas Dagamba izveidotājs un čellists Valters Pūce. Tomēr viss bija pa īstam, un mūziķi devās vērienīgā koncertturnejā. Kopumā mēneša laikā Dagamba Ķīnā dažādās pilsētās sniedza 11 koncertus.

    Ķīniešus eiropiešu ierašanās sajūsminājusi tik ļoti, ka dažbrīd mūziķi bija patiesi apmulsuši. «Pirmo reizi esam Ķīnā, tas ir mūsu pirmais koncerts, neviens mūs nezina, taču

    cilvēki stāv garās rindās un trīcošām rokām jautā, vai drīkst ar mums nofotografēties,» atminas Alise.

    «Daudzi vecāki sūtīja savus bērnus ar mums fotografēties. Vēlāk mums paskaidroja, ka fotogrāfija kopā ar kādu eiropieti ķīniešu bērnam nesot veiksmi turpmākajā dzīvē,» smaida Dagamba bundzinieks Artūrs Jermaks.

    «Daudzi ķīnieši savā dzīvē nav redzējuši nevienu eiropieti. Kādā dienā, izkāpjot no metro, pamanījām, ka mums seko bariņš ar ķīniešu meitenēm. Pēc tam, kad bijām nogājuši gana labu gabalu, meitenes pēkšņi pieskrēja klāt Alisei un pasniedza viņai mīksto mantiņu, kuru bija nopirkušas pa ceļam.

    Viņas teica: «Tu esi tik skaista. Mēs tevi mīlam. Vai varam kopā nofotografēties?»,» stāsta Valters.

    «Piedzīvojām arī brīžus, kad ķīnieši nostājās no mums pusotra metra attālumā un ļoti uzkrītoši pētīja. Brīžiem mazliet sajutāmies kā zooloģiskajā dārzā,» smej Antons. «Ja kādā brīdī izjūti mazvērtības kompleksus, droši brauc uz Ķīnu – tur tu jutīsies kā superzvaigzne. Jo īpaši, ja esi gaišu matu īpašnieks,» apstiprina Valters.

    Vairāk lasi un skati žurnālā Privātā Dzīve!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē