• Improvizatore Anete Bendika par derpesiju: Tu atkal iegrimsti tajā vatē

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Raidījumā Kad viņas satiekas viesojas pasākumu vadītāja, improvizatore un mamma Anete Bendika. Aneti esam pieraduši redzēt dzīvespriecīgu, pozitīvi starojošu un spējīgu pajokot par visu, tomēr šoreiz viņa dalās skaudrā pieredzē par piedzīvoto depresiju. Anete atzīst, ka tas bija smags posms ne tikai viņai, bet arī viņas vīram Miķelim, kuram tajā laikā nācies uzņemties daudz vairāk.

    Anetes dzīvē pārāk daudz lietu notika pārāk intensīvi, problēmas sekoja viena otrai, nebija laika visu pārstrādāt vai sagremot, līdz tas uzkrājās, un viņa pati saviem spēkiem netika galā.

    Viņa stāsta:
    «Depresijas simptomi parādījās vasarā – tu tā kā redzi lietas, kas tevi iepriecinātu, bet viņas tev nesagādā prieku, un vispār nekas vairs nesagādā prieku, bet nav arī baigi bēdīgi. Sāk iestāties tas lielais nekas – tev nekam nav spēka, nekam tu nevari saņemties, nekas tev neinteresē.»

    Bija skaidrs, ka jādodas pie ārsta, kurš diagnosticēja depresiju un nozīmēja terapiju un medikamentus, tomēr Anetes ceļš uz atlabšanu nebija viegls.

    Sekoja vēl pāris satricinājumi, līdz kļuva pavisam slikti: «Man atkal bija ļoti slikti, ļoti grūti izdarīt elementāras lietas, saņemties ieiet dušā… Viss ir grūti. Jābrauc vadīt pasākums, tu ierubies tajā režīmā, saņemies uz to brīdi, bet tikko tu iekāp mašīnā, tu atkal iegrimsti tajā vatē.»

    Anete nenoliedz, ka meklēt palīdzību nav bijis viegli un vēl jo vairāk ikdienā apmeklēt psihoneiroloģiskās klīnikas nodarbības sabiedrībā valdošo stereotipu dēļ, taču nu viņas iespaids par šo iestādi ir pilnībā mainījies. Anete iedrošina jebkuru griezties pēc palīdzības, ja tāda nepieciešama.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē