• Īlons Masks savu meitu – transpersonu nosauc par mirušu

    Pasaulē
    Estere Jansone
    24. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Skandalozā psihologa Džordana Pītersona raidījumā viesojās tehnoloģiju magnāts Īlons Masks, kas garā sarunā izklāstīja dažādus jaunumus par viņa uzņēmuma Space X plāniem, pārrunāja Donalda Trampa atentāta mēģinājumu un arī atklāja dažas personīgās dzīves detaļas. Masks asi izteicies par paša bērnu – meitu Vivjenu.

     

    Vairāk kā divu stundu garajā raidījumā «Atjēdzība, Tramps un Tehnoloģijas» psihiatrijas profesors Džordans Pītersons un uzņēmējs Īlons Masks filozofēja par tuvojošajām ASV prezidenta vēlēšanām, Donaldu Trampu un mūsdienu tehnoloģiju attīstību. Taču daudzus raidījuma skatītājus pārsteidza Īlona Maska teiktais par viņa meitu Vivjenu jeb vienu no viņa vecākajiem dēliem.

    Vivjena patiesībā ir zēns, viens no Maska vecākajiem dvīņu puikām, kas dzimis laulībā ar kanādiešu rakstnieci Justīni Vilsoni. Viņam tika dots vārds Ksavjers Aleksandrs. 2022. gadā Ksavjers publiski paziņoja, ka maina dzimumu un savu vārdu uz Vivjena Dženna. Turklāt tas nebija viss – transpersona nomainīja arī savu uzvārdu uz mātes vārdu, jo viņa vēlas pēc iespējās attālināties no tēva – miljardiera Maska.

    «Es vairs nevēlos nekādā veidā vai formā būt saistīta ar savu bioloģisko tēvu,» asi paziņojusi Vivjena.

    Šis notikums pamatīgi saniknojis Masku. Viņš, būdams īpaši konservatīvi noskaņots cilvēks, ļoti kritiski vērtējis jaunā puiša lēmumu mainīt dzimumu. Intervijā ar Pītersonu, uzņēmējs skaidro, ka viņa dēlu ir «saindējusi» un «nogalinājusi» «atjēdzības» kustība jeb Maska ieskatā – propaganda, kurai aicina visiem būt vienlīdzīgiem, iekļaujošiem, kā arī iestājas pret LGBTQ diskrimināciju un normalizē dzimuma maiņu.

    «Tā ir neiedomājami ļauna kustība. Uzskatu, ka cilvēkus, kas to kultivē, vajadzētu likt cietumā,»

    saka Masks.

    «Jebkurš bērns pubertātes vecumā iet cauri kādai identitātes krīzei. Šajā posmā pieaugušajiem ir ļoti viegli manipulēt ar tādu jaunieti un likt tam noticēt, ka viņš ir piedzimis nepareizajā dzimumā. Tad šim jaunietim ieskaidro, ka, ja viņš būs pretējais dzimums, tas atrisināsies visas viņa problēmas. Tad bērnam liek lietot sterilizējošas zāles, ko dēvē par pubertātes bloķētājiem, padarot tos sterilus. Meitenēm taisa dubultās mastektomijas, sakropļo dzimumorgānus,» šausminās Īlons. Uzņēmējs pauž, ka dzimumu maiņu vajadzētu aizliegt līdz konkrētam vecumam. «Ja ļausim bērniem veikt neatgriezeniskas izvēles, piemēram, 11, 12 vai 14 gadu vecumā, viņi kādā brīdī to ļoti nožēlos,» turpina Masks.

    Īlons intervētājam atklāj, ka viņu apmānīja un pierunāja parakstīt dokumentus, kas ļauj viņa tobrīd vēl pusaugu dēlam mainīt dzimumu. «Man sameloja un panāca, ka parakstu dokumentus par vienu no maniem vecākajiem puikām. Tas viss notika brīdī, kad man bija maza sapratne par to, kas notiek, vēl plosījās pandēmija – tāpēc bija daudz neskaidrību. Man tanī brīdī pateica, ka Ksavjers var izdarīt pašnāvību,» atklāts ir Masks.  Uzņēmējs intervijā paziņoja, ka turpmāk darīs visu, lai cīnītos pret šo propagandu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē