«Līdz ar strauji augošo pieprasījumu, sākoties vīrusa izplatībai, Dobeles dzirnavnieks strādā ārkārtas režīmā un ar pilnu jaudu – 24 stundas septiņas dienas nedēļā,» PDz norāda Dobeles dzirnavnieka valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, kurš pēdējā mēneša laikā pieņēmis arī jaunus darbiniekus.
Intensīvākais bija marts, kad sabiedrībā valdījis liels satraukums un visstraujāk kāpa uzņēmuma ražoto produktu pieprasījums. Visvairāk pirktie bija griķi.
«Pieprasījums pēc griķiem vēl arvien ir paaugstināts, tomēr pircēju satraukums ir mazinājies – cilvēki sapratuši, ka veikalu plaukti tukši nepaliks,» teic Amsils. Uzņēmuma vadītājs norāda, ka, iespējams, gada nogalē patēriņš varētu strauji sarukt, jo cilvēkiem būs jāizlieto iepirktie produkti. «Jā, tā varētu notikt, taču cilvēki, uzturoties mājās, krietni vairāk arī patērē pārtikas produktus.
«Ja ikdienas ritmā mājās tika ieturēta viena vai divas maltītes, šobrīd tās ir trīs un pat četras.»
Amsils aicina cilvēkus ilgi neglabāt produktus, jo, tuvojoties siltam laikam, aktīvāki kļūst kaitēkļi, kuriem garšo gan milti, gan pārslas. «Ļoti ceru, ka pēc ārkārtējā stāvokļa noslēguma cilvēki ikdienā saglabās to labo, ko šis laiks atnesis – gatavošanu mājās, laika pavadīšanu ģimenes lokā pie pusdienu vai vakariņu galda.
Ēšana jau nav tikai stāsts par pilnu vēderu – tā ir kopā būšana, iespēja daudz jauna iemācīt bērniem, ir laiks sarunām un ģimenes satuvināšanās,» norāda uzņēmuma vadītājs.