• FOTO: Zane Daudziņa nosvin savas grāmatas iznākšanu. Viļa Daudziņa atzīšanās sasmīdina visus!

    Attiecības
    Inese Mizovska
    Inese Mizovska
    12. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tā ir mīlestība!
    Foto: Publicitātes foto
    Tā ir mīlestība!
    Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa sievas aktrises un runas pedagoģes Zanes Daudziņas jaunā grāmata nedēļas laikā izķerta kā karsti pīrādziņi. Taču būt rakstnieces vīram nemaz neesot tik viegli!

    Aktrises Zanes Daudziņas grāmata Bērnudienas Komunālijā iznākusi augusta sākumā un pilnībā izpārdota nedēļas laikā! Šonedēļ grāmatnīcās nonāks papildmetiens.

    Grāmata, kurā Zane vienkārši un silti aprakstījusi savas bērnības ainiņas komunālajā dzīvoklī un papildinājusi tās ar pašas zīmējumiem, savaldzinājusi lasītājus tik ļoti, ka sociālos tīklus pārpludina jūsmīgas atsauksmes.

    Pagājušās nedēļas beigās Zane ģimenes un draugu lokā svinēja savas grāmatas atvēršanas svētkus mūzikas namā Daile. Iepriekšējā vakarā pati cepusi viesiem klasisko bērnības gardumu – žagariņus. Sanākušos cienāja arī ar citiem bērnu dienu jaukumiem – kompotu, ķilavmaizītēm, pildītām olām un sālītu sēņu maizītēm. Valdīja brīnišķīga, mājīga atmosfēra, un Zanes grāmatas fragmenti pašas autores lasījumā aizkustināja un sasmīdināja.

     

    Ar lielu lepnumu un prieku uz Zani saviesīgajā daļā no skatītāju rindām noraudzījās viņas vīrs aktieris Vilis Daudziņš. Viņš bija Zanes vēl topošās grāmatas pirmais lasītājs un padomdevējs. Tāpēc nav brīnums, ka tieši Viļa atsauksme rotā grāmatas aizmugurējo vāku. «Rakstnieces vīram nav viegli. Visu pavasari viņa rakstīja.

    Es uzbūvēju siltumnīcu, domāju – nu viņa stādīs tomātus. Nekā – pašam vajadzēja stādīt.

    Labi., Iestādīju. Nomainīju zemi balkona kastēs, domāju – stādīs petūnijas. Nekā – pašam bija jāstāda. Nu, domāju, vismaz zirņus un pupas… Kā tad, gaidi ar maisu! Sēž un raksta,» tā laiku, kad tapa Zanes jaunā grāmata, ar viņam raksturīgo humoru atceras aktieris. Noslēgumā viņš atzīst, ka Zanes stāstiņi izdevušies lieliski, un nu viņa beidzot ravē!

    Grāmatas atvēršanas svētkos Zane īpašu paldies sacīja savam vīram: «Es uzreiz jums skaidri teikšu – es viņam šodien neko nedāvināšu. Taču es no visas sirds gribu viņam pateikties, jo

    es visu laiku gaidīju, kad viņam pieriebsies.

    Jo es viņam tikai sūtu un sūtu savus stāstus, viņš lasa un kaut ko pakomentē. Visu laiku gaidīju, kad viņš man pateiks kaut ko nogalinošu: «Domā pati!» Taču nekas tāds nenotika. Visu šo pusgadu man bija milzīgs atspaids – gan praktisks, gan garīgs.»

    Zane un Vilis Daudziņi ir precējušies jau 28 gadus. Viņu attiecības ir paraugs daudziem – sirsnīgas, atbalstošas un patiesi tuvas.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē