• FOTO: Vētra brīnumaini pasaudzē bijušā ģenerālprokurora Maizīša kapu

    Piemiņa
    Lauma Lapsa
    14. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vētra, kas izpostījusi Cēsu Meža kapus, papostījusi arī bijušā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša ģimenes atdusas vietu. Cietusi mammas kapu kopiņa, bet Jāņa kaps nav skarts un jau ir saposts.

    Cēsu Meža kapos skats pēc vētras ir patiesi apokaliptisks – nolauzti vai ar saknēm izrauti koki, nogāzti pieminekļi, apskādētas kapu kopiņas. Jau vairāk nekā nedēļu tur rit sakopšanas un atjaunošanas darbi, kuriem galu neredz. Strādnieki, kas novērš postažu, žurnālam Privātā Dzīve pastāstīja, ka dažkārt pat vietējie ar grūtībām spēj atrast savu tuvinieku kapus. Atsevišķos posmos izliktas pat norobežojošās lentes, jo vēl aizvien ir pietiekami daudz aizlauztu koku, kas apdraud kapu apmeklētājus. Tiek lēsts – lai savestu kārtībā kapus, nepieciešami vismaz desmit tūkstoš eiro.

    Šajos kapos 2021. gada nogalē apbedīts arī bijušais ģenerālprokurors un Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis. Viņš atdusas līdzās savai mammai skolotājai Valijai Maizītei, kas mūžībā devās trīs gadus pirms dēla nāves.

    Kapavieta atrodas teritorijā, kuru vētra skārusi īpaši smagi.

    Tur visapkārt ir nolauzti koki, kas tagad tiek sazāģēti. Visapkārt ir baļķi un lielas zaru kaudzes. Vairāku netālo esošo kapuvietu malas ir sadragātas, citas pat izrautas no zemes. Uz Maizīša ģimenes kapavietas bija uzgāzies vētras nolauzts koks.

    Tas tagad ir novākts, un pavēries skats – piemineklis un kopiņa bijušajam ģenerālprokuroram nav cietusi, bet koka radītais trieciens sadragājis Jāņa Maizīša mātes kopiņas apmali. Tas ir pat nedaudz neparasti, ka apkārt ir postaža, bet Jāņa Maizīša kapavieta apbrīnojamā veidā palikusi neskarta.

    Maizīša ģimene parūoējusies, lai kapavietu attīrītu no zariem, un to jau rotā ziedi.

    Jāņa Maizīša mūžs aprāvās pēkšņi. Bijušais ģenerālprokurors nesūdzējās par kādām īpašām veselības kaitēm. Vienīgi 2021. gada vasarā viņš bija savainojis potīti. Juristi Maizīti cienīja, jo ar savu taisnīgumu un godīgumu bija iekarojis cilvēku cieņu un mīlestību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē