• FOTO: «Tikai viņam uzticu savu ķermeni attēlot kailu». Daiļā aktrise Dreimane par īpašo saikni ar Bērziņu

    Pikanti
    Gita Vīksne
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lelde Dreimane.
    Foto: no privātā arhīva
    Lelde Dreimane.
    Aktrise Lelde Dreimane ļāvusies ekstravagantā mākslinieka Artūra Bērziņa skatījumam, un ir viena no viņa izstādes Himēras galvenajiem tēliem.

    Pagājušajā nedēļā tika atklāta Artūra Bērziņa izstāde, kurā, kā ierasts, mākslinieks savos darbos iekļāvis sabiedrībā zināmas personas, arī Dailes teātra izskatīgo aktrisi Leldi Dreimani. «Viss ir izturēts līdz smalkākajai detaļai, neko citu no Artūra es nemaz nesagaidīju,» par mākslas darbu, kurā redzama kaila, Privātajai Dzīvei pavēsta Lelde Dreimane. «Viņš ir skrupulozs un rūpīgs mākslinieks, bez paviršības elementiem. To es viņā ļoti cienu. Gotiskais šiks un avangards barokālā ietvarā,» atzīst Lelde.

    Lelde Dreimane Artūra Bērziņa mākslā.
    Lelde Dreimane Artūra Bērziņa mākslā.

    Ar Artūru viņa ir pazīstama kopš brīža, kad strādā teātrī. «Viņš ir bijis scenogrāfs Dailes teātra izrādei Karēņins, ir radījis vienu no skaistākajām izrādes afišām. Nekad neaizmirsīšu, cik hipnotizēta biju, to pirmo reizi ieraugot uz Brīvības ielas, kur šobrīd teātri spēcina Smiļģa portrets,» atminas Lelde.

    Aktrise atzīst, ka Artūrs ir cilvēks, kura mākslai viņa atdodas, ļaujas un jūtas absolūti brīva no aizspriedumiem.

    «Esmu redzama arī uz atkārtoti izdotā romāna Meistars un Margarita vāka, kuru ir veidojis Artūrs. Tas man ir īpaši nozīmīgi. Tie, kam vajag, zina – kādēļ. Viņš ir vienīgais mākslinieks, kam esmu uzticējusi savu ķermeni attēlot kailu. Es viņam pilnībā uzticos. Es viņu redzu un jūtu,» par attiecībām ar Artūru saka aktrise.

    Lelde Dreimane ar mākslinieku Artūru Bērziņu.
    Lelde Dreimane ar mākslinieku Artūru Bērziņu.

    Bērziņš kailu Dreimani esot fotografējis arī iepriekš. «Viņa efektīvi izskatās dažādos tēlos. Pirmais kailfoto tapa 2017. gadā. Tajā Lelde taisīja harikiri ar cīsiņiem. Pirms četriem gadiem esmu viņu fotografējis arī žurnālam KLUBS,» stāsta Artūrs Bērziņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē