• FOTO: «Teicu, ka nejokojos, ir slikti, tūlīt atslēgšos.» Kas notika ar Marku Rivu Islandē?

    Veselība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    «No visām zemēm, kurās esmu bijis, Islande noteikti ir skaistāko trijniekā,» atzīst dziedātājs. Ceļojuma laikā viņš gan gulējis teltī, gan redzējis ziemeļblāzmu, gan pieļāvis kādu kļūdu, kas viņu kārtīgi sabiedējusi.

    Dziedātāja Marka Rivas draugs Rihards jau vairākus gadus dzīvo Islandē un ik pa laikam rīko minitūres pa Islandes skaistākajām vietām. «Kad ieraudzīju, ka viņš vāc grupu, ilgi nedomājot, pieteicos un nopirku lidmašīnas biļetes. Ieskaitot Rihardu, tur bijām pieci.

    Nevienu iepriekš nepazinu, taču ātri atradām kopēju valodu.

    Jāteic, ka doties uz svešu valsti kopā ar pilnīgi svešiem cilvēkiem ir lielisks socializēšanās veids,» žurnālam Privātā Dzīve stāsta dziedātājs.

    Rihards bija saplānojis piecu dienu ceļojumu ar busiņu. Pirmo nakti tūristi pavadījuši mazā namiņā pļavas vidū, tālu prom no Reikjavikas, bet otro nakti gulējuši kempingā. «Rihardam līdzi bija telts, viņš man piedāvāja nakšņot tajā. Paskatījies laika prognozi, ka naktī nebūs mīnusi, bet pāris grādu virs nulles, piekritu. Teltī nebiju gulējis kādus divdesmit gadus, tas bija īsts piedzīvojums.

    Kārtīgi satuntulējos, un naktī bija silts,» stāsta dziedātājs.

     

    «Vienu dienu bijām karsto avotu upē. Tur man gadījās maza kļūmīte – gandrīz stundu pasēdēju karstā upītē, vērojot kalnus un domājot par dzīvi. Ārā bija vēss, vien kādi pieci grādi. Kad izdomāju izkāpt no upītes, iespējams, pārāk strauji piecēlos. No krasās temperatūras maiņas sareiba galva, un šķita, ka tūlīt zaudēšu samaņu. Jaunajiem draugiem teicu, ka nejokojos, ir slikti, tūlīt atslēgšos.

    Par laimi, ceļabiedre zināja, kas jādara – lika nogulties uz muguras un pacelt kājas gaisā.

    Tas nostrādāja, jo varēja visādi beigties. Biju jau iztēlojies, kā man lido pakaļ helihopters, ved uz slimnīcu,» neslēpj Markus.

    Apceļojot Islandi, Riva izbaudījis arī ziemeļblāzmas skaistumu. «Paveicās, katru nakti varēja redzēt ziemeļblāzmu. Tā Islandē skatāma diezgan bieži – īpaši rudenī un ziemā. Tas bija kaut kas fantastisks, jo katru nakti ziemeļblāzma bija citādāka. Arī Latvijā esmu redzējis ziemeļblāzmu, bet mūsējās nevar salīdzināt ar to krāsu spēli, kāda ir Islandes naksnīgajās debesīs. Īpaši maģiski tā bija naktī, kad gulēju teltī – gaismas kustējās, mainīja krāsas. To visu vēroju gluži kā kino,» stāsta viņš.

    Vairāk par Marka Rivas piedzīvojumiem Islandē lasi un skati žurnālā Privātā Dzīve!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē