• FOTO: Smiltēna mājas jūras krastā: Pats cēlis un iekārtojis

    Dodamies ciemos
    Evija Kalnbērza
    28. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Edvards Smiltēns ar sievu Kristīni.
    Foto: Picture Agency
    Edvards Smiltēns ar sievu Kristīni.
    Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns ar sievu Kristīni un dēlu Valteru brīvdienas un vasaras pavada no tēva mantotajā īpašumā Saulkrastos, dažu minūšu gājienā līdz jūrai.

    Ikdienas steigai un garajām darbdienām Smiltēni īrē dzīvokli Rīgā, bet brīvdienās un vasarā Edvarda, Kristīnes un Valtera miera osta ir Saulkrasti, vēsta žurnāls Privātā Dzīve. «Pat sēnēs un ogās nekur nav jāiet, tās aug tepat pagalmā,» smej Edvards. Savulaik Edvarda tēvam Saulkrastu pašvaldība bija iemērījusi apbūves gabalu mājas būvniecībai. «Tēvam nācies izcirst 187 priedes, lai sāktu būvēt mūsu ģimenes mājas,» zina stāstīt Edvards.

    Sākumā tapusi garāža un saimniecības ēka, kuras būvēšanā jau no mazotnes tēvs iesaistījis arī dēlu Edvardu. Tikai pēc tam tēvs plānojis būvēt māju. «Deviņdesmitajos gados vecāki izšķīrās un mamma nopirka zemi un nepabeigtu māju tepat blakus, jo viņa uzskatīja, ka puikam augot līdzās jābūt tēvam. Tas man dzīvē ir daudz devis. Diemžēl pirms 11 gadiem tētis aizgāja mūžībā,» stāsta Edvards. Tad īpašumi tika apvienoti un par māju saimnieku kļuva Edvards. Vienā ēkā dzīvo Edvarda mamma, kuras sirdslieta ir dārza veidošana.

    Edvards ar Kristīni vislabprātāk dzīvo savā mājiņā, kas pārbūvēta no saimniecības ēkas.

    Smiltēnu mājai ir divi stāvi. Pirmajā – izvietota viesistaba, kas savienota ar virtuves daļu, un pirtiņa, bet otrajā stāvā – guļamistaba. Edvards mājas cenšas darināt pats savām rokām, uzbūvējis terasi, izbūvējis pirtiņu, lapeni pagalmā un daudz citas lietas. Savukārt radošās idejas, skaisto dizainu un darba uzdevumus Edvardam parasti izdomā Kristīne.

    Kristīne un Edvards ir vienās domās, ka Saulkrasti ir izcila vieta, kur baudīt mieru no Rīgas steigas, divatā uz terases vai pie jūras romantiski vērojot skaistos saulrietus, te ir vieta pastaigām un izbraucieniem ar velosipēdu, kā arī kopā būšanai ar draugiem.

    Edvarda Smiltēna mājas Saulkrastos

    Starp citu, pavisam nesen, 23. martā, Edvarda un Kristīnes laulība esot pārgājusi citā kvalitātē. Iemesls tam bijis pirms vairākiem gadiem zudībā gājušais Kristīnes laulības gredzens. Dēls Valters toreiz paņēmis pielaikot mammas gredzenu un to nozaudējis. Edvarda gredzens tika sadalīts divās daļās un ietverts divos jaunos gredzenos. «Bīskaps Andris Kravalis Svētās Magdalēnas baznīcā svētīja mūsu jaunos laulības gredzenus, noturēja Svēto Misi, kas vienlaikus kļuva par skaistu laulības nostiprināšanas ceremoniju,» atminas Kristīne.

    Nevar nepieminēt vēl vienu laika liecinieku. Tas ir Edvarda ozols – kāda putna nesta zīle tieši viņa dzimšanas laikā bija nokritusi pagalmā. No šīs zīles nu izaudzis skaists un spēcīgs ozols. Gan ozolam, gan arī Edvardam šogad paliek četrdesmit gadi!

    Citus interersantus rakstus lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Intars Busulis pārvērties līdz nepazīšanai: apvēlies un krāso matus
    • Kā Pugačovai un Galkinam klājas Jūrmalā
    • Edvards Smiltēns Saulkrastos pats uzcēlis māju, pirti un tējas namiņu
    • Aktrise Katrīna Blaua par stresu, trauksmi un panikas lēkmēm
    • Guntara Rača meitu bildina talantīgs pludmales volejbolists
    • Kā atvadījās no bijušajiem Saeimas spīkeriem Ūdres un Straumes
    Privātā Dzīve nr30/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē