• FOTO: No grausta par pērli: Ģimene Ēbelmuižas atjaunošanā iegulda 2 miljonus eiro

    Īpašums
    Gita Vīksne
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mareks un Agnese Mamaji.
    Foto: Picture Agency
    Mareks un Agnese Mamaji.
    Ziepniekkalnā durvis svinīgi vērtas baroka pērlei Pārdaugavā – Ēbelmuižai. Saimnieki – Mareks un Agnese Mamaji – atzīst, ka tās atjaunošanas darbi ilga desmit gadu un ik gadu meižā ieguldīts ap 200 000 eiro.

    «Mēs atrodamies impulsa pirkumā – nejauši par zemes cenu iegādātā ēkā, kas gandrīz sabruka,» atklājot Ēbelmuižu, smaidot teica tās saimnieks uzņēmējs Mareks Mamajs. Kopā ar sievu Agnesi viņš ikdienā darbojas ģimenes akciju sabiedrībā Būvuzņēmums Restaurators. «Esam nomainījuši Rundāles pils jumta segumu, restaurējuši Jēkaba katedrāles jumta izbūves,» uzņēmuma paveikto uzskaitīja Mareks.

    Pirms 10 gadiem uzņēmums saņēmis darba uzdevumu – nokrāsot Ēbelmuižas fasādi. «Šī muiža bija izlikta izsolē, kurā neviens par to īsti neizrādīja interesi. Mani kaut kas urdīja, tādēļ atradu šīs izsoles cenu, kas tolaik bija tāda pati, par kādu šeit apkārt tirgoja privātmāju zemes. Šķita, ka mēs taču mākam restaurēt, tādēļ spēsim to izdarīt patiešām labi,» atminas Mareks, norādot, ka muižas cena bijusi ap 130 000 eiro.

    Ēbelmuižas atklāšanas svētki

    «Stāstot par muižu, ko vēlas iegādāties, vīrs man pavēstīja, ka tajā principā esot jānomaina tikai jumts. Es viņam uzticos jau 25 gadus, tādēļ atbalstīju šo pirkumu. Tika parakstīti līgumi, samaksāta nauda, un tikai tad viņš mani atveda parādīt, kas ir iegādāts. Tagad mūsu draugu lokā frāze – tikai jānomaina jumts – jau kļuvusi par joku. No ceļojumiem draugi mums sūta pussagruvušu ēku fotogrāfijas ar parakstu: «Marek, šeit ir jānomaina tikai jumts»,» smejoties stāsta Agnese.

    Agnese neslēpj, ka beigās muižai vajadzēja nomainīt gandrīz visu.

    «Skatoties desmit gadu griezumā, katru gadu te esam ieguldījuši kādus 200 000 eiro,» sarēķinājis Mareks. Par miljonāru viņš gan sevi neuzskata. «Vārdam miljonārs ir specifiska pieskaņa, vismaz Latvijā. Ja man jautā, vai kontā ir miljons – nē, nav. Nekad nav bijis, un droši vien arī nevajag.»

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Arhibīskaps Vanags izvada savu otru dēlu. Apbedī blakus brālim
    • Rubiks jau trešo reizi uzveicis ļaundabīgo audzēju
    • Kaspars Ozoliņš atklāj, kāpēc pametis Gudrs, vēl gudrāks
    • Daugaviņš gandrīz nošņāpj sev vidējo pirkstu
    • Linda Šeļakova-Paulauska – skarbākā no Ir talants! tiesnešiem
    Privātā Dzīve nr41/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē