• FOTO: Maestro talantīgā māsa Edīte Pauls-Vīgnere svin 85. jubileju. Ciemos nāk augsti viesi

    Jubilāre
    Marta Kalniņa
    17. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts prezidenta kanceleja (Dāvis Doršs)
    Vakar, 16. septembrī, Maestro Raimonda Paula māsa tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere svinēja savu 85. dzimšanas dienu. Pie viņas ciemos ar baltu ziedu pušķi ieradās pats Valsts prezidents.

    Pirmdien tekstilmāksliniecei bija svētku diena – 85. jubileja. Pie Raimonda Paula talantīgās māsas ieradās ļoti īpašs viesis – prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš pateicās māksliniecei par ieguldījumu Latvijas kultūrā un mākslā, kā arī ar liel interesi iepazina viņas darba smalkumus.

    Tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere Latvijas mākslas dzīvē ir īpaša personība – viņai piemīt savdabīgs rokraksts un stils, kas zināms arī ārpus valsts robežām. Turklāt viņas māksla vienmēr bijusi arī fiziski smags darbs, jo Edīte pievērsusies lielformāta gobelēnu veidošanai. Ar gadiem tas kļuva arvien grūtāk, un šobrīd māksliniece pievērusies krietni mazāka formāta darbiem. Taču tie aizvien atšķiras ar savu krāsainību un tekstūru dažādību.

    Mākslinieces darbi ir iekļauti Eiropas muzeju kolekcijās un eksponēti daudzviet pasaulē, tostarp Apvienoto Nāciju Organizācijas galvenajā mītnē Ņujorkā, kā arī privātkolekcijās pasaulē.

    Pirms desmit gadiem Edīte Pauls-Vīgnere saņēma  Triju Zvaigžņu ordeni.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē