• FOTO: Leģendārās izrādes «Melnais piens» atgriešanās JRT pulcē slavenības

    Teātris
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Pagājuši 15 gadi, kopš Jaunajā Rīgas teātrī pirmo reizi tika iestudēta izrāde «Melnais piens», un pagājušās piektdienas vakarā tā atjaunotā versijā atgriezās uz skatuves. Pirmās atsauksmes ir jūsmīgas.

    Izrādes Melnais piens panākumi savulaik parādīja to, ka teātrim ne vienmēr jābūt balstītam uz destrukciju un konfliktiem. Tas var būt arī par harmoniju un skaistumu, kaut arī skumju. Tagad šī izrāde jaunās skaņās Alvja Hermaņa režijā atgriezusies  teātrī – vizuāli poētisks iestudējums, kur horeogrāfija un dokumentāli latviešu stāsti vēsta par pazaudēto paradīzi, no kuras nākam un kuru atceramies tikai miglaini.

    Savulaik izrāde Melnais piens ceļoja no Eiropas līdz Latīņamerikai, un arī svešumā skaistais stāsts par latviešu saiti ar dabu un kosmosu bija tik saprotams un mīļš.

    Arī Melnā piena jaunā versija – atjaunināta un uzlabota, jau paguvusi aizkustināt pirmos tās skatītājus. Režisors Alvis Hermanis atzīst – laika griežos šī izrāde kļūst arvien aktuālāka. Vilis Daudziņš, Elita Kļaviņa, Sandra Kļaviņa, Kristīne Krūze-Hermane un Aminata Grieta Diarra un Jana Čivžele jau izbaudījuši skatītāju sajūsmu. Izrādes kostīmus veidojusi kostīmu māksliniece un aktrise Jana Čivžele.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē