Mirkli pirms oficiālās Alfas atklāšanas ielūkoties jaunajās LIDO telpās un interjerā pirmajiem bija iespēja sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kuri restorānā tika sagaidīti ar īpašu garšaugu karuseli, kurā slēpās šampanietis un kokles skaņas. Pārsteigumu netrūka arī turpmākajā brokastu gaitā, kur kopā ar LIDO šefpavāriem īpaši radoši izpaudās ēdienu performanču meistari no Skudras Metropoles, pasniedzot gan sālsmaizi, gan burkānu sulu ziedu traukos. Ēdienkartē bija arī uz salmiem pasniegta brokastu ola avokado laiviņā, savukārt pamatēdienā – kartupeļu un gaileņu sacepums ar sieru, kuru papildināja burciņas ar iekonservētām latviešu īpašībām: Sprīdīša dūšu, bites čaklumu un asu mēli. Maltītes izskaņā visus asumus nogludināt palīdzēja plānās pankūkas ar rīvētām zemenēm un cukuru.
LIDO namatēvs, padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons, atklājot restorānu, stāstīja, ka šis ir pirmais LIDO, kur būs iespējams nobaudīt arī autentisku Āzijas mājas virtuvi. "Taču arī klientu iecienītās garšas nekur nezudīs,” par jauno LIDO restorānu saka G. Ķirsons.
Lai gan LIDO pamatvērtības nemainās, jaunatklātais LIDO ALFA izceļas ar vairākiem jauninājumiem. Īpašajā sadaļā Pasaules virtuve būs iespēja nobaudīt grila, krievu mājas virtuves ēdienus, kā arī Latvijā dzīvojošās taizemietes Doungdao Verdins jeb Fon radītās maltītes.
Jaunā restorāna interjeru veidojusi interjera arhitekte Evija Ķirsone-Slavinska, 1370 kvadrātmetru plašajās telpās radot mūsdienīgu, funkcionālu un dabas elementiem piesātinātu iekārtojumu. Vienlaikus 322 klienti te varēs ieturēt maltīti patīkamā gaisotnē starp mucās iestrādātiem akvārijiem un vairāk nekā 400 dzīvajiem augiem – dārzeņu stādiem, garšaugiem, telpaugiem, kas izceļ jaunā restorāna identitāti. Padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kuriem grūti ilgstoši sēdēt pie galda, tāpēc viņi varēs pavadīt laiku bērnu rotaļu stūrītī.
Līdz 15. septembrim ikviens aicināts iepazīt jauno LIDO restorānu Alfā, spēlējot slēpņošanas spēli kopā ar LIDO. Katru dienu LIDO sociālajos tīklos tiks publicēts pavediens par to, kur jaunajā restorānā meklēt slēpni. Tas jāatrod, jānofotografē tur paslēptā karotīte un jādalās ar attēlu savā Facebook vai Instagram profilā. Uzrādot ierakstu pie kases, dāvanā jebkurš mazais deserts. Restorāna darba laiks – katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00.