• FOTO: Kas noticis ar Bulgārijas princeses Kalinas izskatu?

    Karaliskā ģimene
    Marta Kalniņa
    11. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Princese Kalina jūnija sākumā.
    Foto: X
    Princese Kalina jūnija sākumā.
    Princese Kalina ir pēdējā Bulgārijas monarha Simeona II vienīgā meita, un pēdējās dienās kļuvusi par apspriestāko personu valstī. 52 gadus vecās princeses izskats satraucis bulgārus.

    Aizrāvusies ar dzelžu cilāšanu

    Bulgārijas monarhija oficiāli beidza pastāvēt jau 1946. gadā, taču bulgāriem ir sava princese – 52 gadus vecā Kalina, karaļa Simeona II un karalienes Margaritas vienīgā meita. Kalina ir dzimusi Madridē, kur augusi un skolojusies. 2002. gadā Kalina apprecējās ar jūras pētnieku spāni Antonio Hosē Kitinu Munjozu. Kāzu svinības notika Bulgārijā – tās bija pirmās karaliskās laulības pēc cara Borisa un karalienes Joannas kāzām 1930. gadā. Dzīres notika krāšņajā Carska Bistritsa pilī. Karalis Simeons II teica emocionālu runu – esot piepildījies viens no viņa sapņiem. Viņa meita apprecējusies Bulgārijā.

    Lai gan princese reti iziet sabiedrībā, šobrīd Kalina ir viena no aprunātākajām dāmām Bulgārijā, un tam par iemeslu ir viņas āriene. Jaunībā Kalina bija gaišmataina, pievilcīga meitene, bet tagad viņas izskats tiek iztirzāts bulvārpresē. Īpaši bulgārus satrieca Kalinas pēdējā parādīšanās sabiedrībā jūnija sākumā. Pirms dažām dienām notika Ferdinanda I pārapbedīšana. Tajā piedalījās Bulgārijas princis Kirils ar ģimeni un princese ar vīru un dēlu. Ļaudis pamanīja, ka princese ir ļoti pārvērtusies. Viņa aizrāvusies ar sportu, un tagad dāmas rokas ir tik spēcīgas, ka viņu varētu apskaust pat vīrieši, kas nodarbojas ar bodibildingu.

    «Es daudz laika veltu spēka treniņiem un ķermeņa veselībai,» izvedumam El Mundo paskaidrojusi Kalina.

    Liktenīgā stomatologa kļūda

    Neparasti izskatās arī Kalinas seja. Ļaudis lēš, ka tās ir neveiksmīgas plastiskās operācijas sekas. Iespējams, princese centusies labot pirms 24 gadiem notikušo nelaimi. Tolaik princese pārcietusi neveiksmīgu stomatoloģisko operāciju, kuras dēļ sākusies nopietna infekcija. Tās iespaidā nopietni cietis gan viņas deguns, gan acs. Par to kādā intervijā runā arī princeses vīrs. Sākumā neviens zobārsta kļūdai nepiešķīris pietiekamu vērību, un princese devusies līdzi vīram jūras ekspedīcijā. Esot uz kuģa, viņa lietoja pretsāpju līdzekļus un antibiotikas.

    «Viņa nevarēja tikt laikus pie ārsta, un apstākļi uz kuģa kļuva par iemeslu tam, ka infekcija strauji attīstījās.

    Kļuva tikai sliktāk, tā skāra arī aci. Mums nācās Kalinu evakuēt no kuģa, lai steidzami veiktu operāciju. Tai bija estētiskas sekas, taču tobrīd tam nepiešķīrām vērību, jo galvenais bija glābt aci,» atceras princeses vīrs.

    Dāma ar stilu

    Sports Kalinai ļauj atgūt pārliecību par sevi, un trenētais ķermenis novērš uzmanību no defektiem. Tas gan nav vienīgais princeses vaļasprieks. Viņa jau bērnībā sāka aizrauties ar mākslas vēsturi, un vēlākos gados studēja to Londonā.

    Princese Kalina dievina nacionālos izšuvumus, un labprāt rotājas bulgāru tradicionālajos tērpos dažādos pasākumos.

    Nereti tās ir viņas vecmāmiņas karalienes Džovannas krāšņās kleitas. Arī Kalinas līgavas kleitu savulaik veidoja bulgāru dizainers, un tajā bija ievīti tradicionālie motīvi.

    Kalinai ir 17 gadu vecs dēls princis Simeons Hasans, kurš nosaukts par godu vectētiņam un  Marokas karalim Hasanam II, kurš bijis ļoti tuvs Bulgārijas karaliskajai ģimenei trimdas gados. Kopš dzimšanas brīža Simeons Hasans tiekot audzināts, stingri ievērojot bulgāru tradīcijas. Viņš runā bulgāru, spāņu, angļu, franču un arābu valodās. 2013. gadā princese un viņas dēls saņēma Bulgārijas pilsonību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē