• FOTO: Kā latviešu slavenības ģērbjas uz pirmizrādēm? Komentē Gints Bude!

    Stils
    Gita Vīksne
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Rudenī Rīgas teātri un kinozāles lutina ar bagātīgu pirmizrāžu birumu. Kā tad ģērbties, ejot uz operu vai teātri? Skaties un iedvesmojies! Slavenību tērpus komentē modes mākslinieks un stila eksperts Gints Bude.

    Jūtama Chanel stila pieskaņa

    Pasākumu aģentūras Skudras metropole radītāja GUNDEGA SKUDRIŅA

    «Ļoti pārdomāts, eklektisks tērps ar Chanel stila pieskaņu. Ir redzams, ka Gundega domājusi par apģērba komplekta detaļām, lai tās būtu patiešām interesantas un pārsteigtu apkārtejos. Mani ļoti sajūsmina ļoti sievišķīgi un smalki darinātā vasaras vējjaka ar izšuvumiem. Tas man ļoti simpatizē.»

     

    Sieva kā rota

    Rakstniece INGA GRENCBERGA ar vīru režisoru DŽ. DŽ. DŽILINDŽERU

    «Režisors ir izvēlējies visneitrālāko un klasiskāko ģērbšanās veidu – viss tumši zilā. Tā ir daudzu dizaineru iemīļotā krāsa – Džordžo Armani, Ralfa Lorēna, arī mana. Kungam uzteicami ir svinīgie apavi. Viņa rota ir blakus esošā dāma, kura vienā apģērba komplektā savienojusi dažādus ļoti pretējus materiālus. Stingrību izsakoša ādas žakete un ziemas zābaki lieliski sakombinēti ar plūstoša un trausla materiāla kleitu. Visu apvieno svinīgs spīdums. Dāmai redzu manikīru, kas atbilst kunga apģērbā krāsai.»

     

    Uzvilkusi drauga žaketi?

    Jaunā Rīgas teātra aktrise AGATE KRISTA un grupas Sudden Lights basģitārists KĀRLIS VĀRTIŅŠ

    «Šādi var apmeklēt pirmizrādi. Kungs ir pārdomājis stilistisko saskaņu. Arī dāmai piestāv izvēlētās krāsas. Redzams gan, ka žaketi viņa aizņēmusies no kāda vīrieša, jo tās aizdare ir uz labo pusi. Dāmas tērpa kopējo romantisko noskaņu mazliet nojauc sportiskie apavi. Ja svārki būtu bez volāna, sportiskie apavi tik ļoti nekontrastētu.»

     

    Soma atdzīvina matu krāsu

    Aktrise ANTA AIZUPE

    «Anta lieliski nodemonstrē, kā it kā ikdienišķu pienākumu veikšanai domātu apģērbu komplektu var izmantot arī vakara pasākumu apmeklējumam. Man tajā patīk rokas somai netipiskās krāsas izvēle, kas ļoti atdzīvina Antas matu krāsu.»

     

    Citas bikses un zeķbikses

    Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors EGILS SILIŅŠ ar sievu KARMENU SILIŅU

    «Kungiem, izvēloties sportiska stila apavus, nevajadzētu vilkt tumšus uzvalkus, jo īpaši tumšas uzvalka bikses. Tas veido pārāk lielu kontrastu. Labāk izvēlēties tumšus džinsus. Mūsdienās pilnu uzvalku nēsā politiķi un apsargi. Pārējiem vilkt žaketi un bikses no viena auduma ir slikts tonis. Kundze izvēlējusies ļoti dažādu krāsu savienojumu. Pie tik gaišas žaketes man traucē ziemīgi brūno zeķbikšu krāsa. To siltais brūnums ne īpaši labi saskan ar dzelteno pasteļkrāsu svārku daļā. Jo pārējās krāsas ir vēsas. Es ieteiktu izvēlēties gaišas krāsas zeķbikses, visideālāk – sudrabpelēkas.»

     

    Visu sakombinējusi pareizi

    Nacionālā teātra prīma MAIJA DOVEIKA

    «Lai gan sākumā šķiet, ka interesantā kleita it kā neiet kopā ar izvēlētājiem zābakiem, šī ir pareizākā izvēle. Zābaku krāsa lieliski saskan ar kleitas toni, turklāt valkātājas kājas tajos izskatās sievišķīgi trauslas. Tie nepadara dāmas gaitu smagnēju. Kompliments par tērpam izvēlēto jostu, kas akcentē vidukli, oriģinālā dizaina auskariem un uzmanību piesaistošo rokassomu.»

     

    Ja ir ko parādīt, kāpēc to nedarīt?!

    TV raidījumu un pasākumu vadītāja LELDE CERIŅA

    «Tērps, kas lieliski parāda valkātājas nevainojamo figūru. Nav pārkāpta vulgaritātes robeža. Tā ir pagarinātā žakete, kas pilda arī kleitas funkciju. Ja ir ko parādīt, kāpēc to nedarīt?! Melnajam komplektam par lielisku akcentu kalpo – sarkans manikīrs un lūpas.»

     

    Nevainojams itāļu stils

    Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs OJĀRS RUBENIS ar sievu VIJU RUBENI

    «Šis pāris ir ģērbies vienkārši izcili. Ojārs tērpu izvēlējies pēc vislabākajiem itāļu svinīgās ģērbšanās paraugiem – baltu kreklu, kurā redzama eleganta maliņa, kas saskan ar uzvalka krāsu. Ir piemeklēti tērpam atbilstoši melni mokasīni, kas uzvilkti uz kailas kājas. Krūšu kabatā ir simpātiska atsauce uz kundzes tērpu. Nevainojams itāļu stils, par kuru Džordžo Armani ieliktu desmit balles. Arī kundze ir izvēlējusies oriģinālu kleitu ar spilgtu akcentu.

     

    Vairāk skati un lasi žurnālā Privātā Dzīve!

    • Daiļā aktrise Dreimane atkal ir brīva, bijušais mīļotais devies uz ASV
    • «Saulceris ķepurojas...» Āris pastāsta par brāļu Ziemeļu dueta izjukšanu
    • Saeimā slēgta lētā ēdnīca: Vīksna zupu silda mikroviļņu krāsnī; Čudars skrien pēc bulciņām
    • Miks Ozoliņš ar ģimeni iekļūst orkāna epicentrā: «Kaut kas tāds bija redzēts tikai filmās»
    Privātā Dzīve nr40/2024

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē