• FOTO: Jau gads bez «UgunsGrēka» režisores Gorodeckas. Daudziņa: Es viņu bezgalīgi mīlēju

    Piemiņas stāsts
    Marta Kalniņa
    28. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kopā ar saviem mīļajiem aktieriem Zani Daudziņu un Egilu Melbārdi.
    Foto: Picture Agency
    Kopā ar saviem mīļajiem aktieriem Zani Daudziņu un Egilu Melbārdi.
    28. jūlijā dzimusi slavenākā latviešu seriāla «UgunsGrēks» režisore Inta Gorodecka, un šajā dienā parasti apsveikumi bira kā no pārpilnības raga, jo Inta daudzus latviešu aktierus padarīja par tautas mīluļiem. Pērn pavasarī viņa no šīs pasaules aizgāja, atstājot vien skaistas atmiņas. Savējie Intu neaizmirsīs nekad…

    «Intas Gorodeckas aiziešana man bija kādas īpašas pasaules beigas. Es viņu bezgalīgi mīlēju, var pat teikt – savtīgi mīlēju par to, ka viņa iedeva man iespēju,» intervijā žurnālam Ievas Stāsti atzīstas Zane Daudziņa.

     Latvijas visu laiku populārākā seriāla UgunsGrēks režisore Gorodecka daudziem latviešu aktieriem palīdzēja iemantot tādu skatītāju mīlestību, kādu līdz šim viņa nebija baudījuši. Daudzas lomas burtiski saauga ar aktieriem, un kļuva pa viņu otro es. Tā bija arī ar Zani. Viņa vairākas sezonas tik spilgti iemiesojās bagātā papuča meitas Helēnas lomā, ka daudzi pat domāja – Zanei patiesi ir krievu saknes un viņa ikdienā runā ar seksīgu akcentu.

     «Inta bija tā, kas iecēla mani saulītē.

    Mana karjera sākās ar Helēnas lomu televīzijas seriālā Neprāta cena. Man bija piedāvājums filmēties seriālā citā televīzijā. Domāju, ka es varētu spēlēt abos, bet Inta iebilda – nē, man ir jāizvēlas! Es izvēlējos viņu, un Inta pateica, ka par to viņa ņem mani galvenajai lomai vēl citā seriālā – Sieva uz pilnu slodzi. Pēc tam bija vairāku gadu turpinājums UgunsGrēkā, un Inta ar šo darbu iedeva man tādu stabilu platformu, uz kuras vēl tagad turos,» atklāta ir Zane.

    Pērnā gada 5. maijs atnesa satriecoši skumju ziņu – Inta Gorodecka ir pametusi šo pasauli.

    «Viņas aiziešana mums visiem bija šoks. Filmēšanas grupā tikai daži zināja, ka Inta ir slima.

    Viņa nebija cilvēks, kas laistu sev klāt un ļautu cieši pietuvoties, bet tie gadi, filmējoties pie viņas, manā līdzšinējā darba pieredzē ir vissaulainākie,» atceras Zane.

    «Pagājušā gada augustā, pieminot Intu, viens bariņš, kas sākām filmēties jau Neprāta cenā, sapulcējāmies pie Ilzītes Pukinskas Baltezerā. Sirsnīgi parunājāmies, paraudājām, pasmējāmies, atceroties jautros brīžus, kādu mums ilgajos filmēšanas gados bija daudz. Tā bija tik ļoti vienojoša savējo sajūta un skaudra apziņa, ka ar Intas aiziešanu beidzies kaut kas tāds, kā nekad vairs nebūs… Inta to pasauli radīja un aizejot paņēma sev līdzi. Tās man tagad ļoti pietrūkst… Tā ir beigusies, bet

    nedrīkstu būt egoiste un novēlu Intiņai, lai tajā otrā pusē viņai ir atpūta.

    Ceru, ka viņas dvēsele tur ir laimīga,» tā Daudziņa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē