• FOTO: Modra olu saimnieks ar ietekmeli Roju Rodžeru tagad dzīvo laukos zem viena jumta

    Lauku darbi
    Gita Vīksne
    5. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rojs Rodžers Linkevičs un Modris Konovalovs.
    Foto: Instagram
    Rojs Rodžers Linkevičs un Modris Konovalovs.
    Kādā viensētā Bauskas novadā nu jau pāris mēnešu plecu pie pleca ar putnkopi Modri Konovalovu saimnieko influenceris Rojs Rodžers Linkevičs, kura pārcelšanās uz laukiem vēl pavisam nesen nevienam pat sapņos nerādījās.

    Uzlikts žogs, ievilkts ūdens

    Sociālajos tīklos par vienu un to pašu īpašumu ziņo gan Rojs Rodžers, gan Modris un klāsta katrs savu stāstu par īpašumu, otru īpašnieku tikpat kā nemaz nepiesaucot. Protams, ka lielākais runātājs ir Rojs Rodžers. «Šodien sapņoju par āra terasi, āra gultu, āra dušu. Pirmā noteikti būs sausā tualete,» par pirmajiem īpašumā veicamajiem darbiem pirms diviem mēnešiem informēja Rojs.

    Pēc tam viņš vēstīja: «Šodien bija daudz pārrunu par kanalizācijas izveidi, akas tīrīšanu, sūkņa uzstādīšanu, žoga likšanu, kas viss ir nenormāli čakarīgi, bet nu – pats uzprasījos. Darbu ir diezgan daudz, bet es jau nevaru sagaidīt, kad varēšu šeit uzņemt viesus. Ir doma arī par viesu namiņu, kempingu un vienkārši vietu, kur var jebkurš atbraukt. Lēnām būvēs un skatīsies.»

    Pirms mēnešas Rojs nāca klajā ar atziņu: «Viens mēnesis un viena nedēļa pa lauku darbiem. Ir izdzerti 30 litri alus, pieci litri vīna un trīs litri prosecco

    Pēcāk viņš turpināja: «Nav jau tikai dzerts, ir arī strādāts. Ap teritoriju ir skaists žogs, arī vietās, kur to bija neērti likt. Par tā uzlikšanu milzīgs paldies manam tētim. Mega fiziski grūts darbs.»

    Tā dzīvo Rojs Rodžers un Modris

    Priecājas par visu

    Rojs atzīst, ka laukos ir daudz sīkumu, par kuriem priecāties. «Tādas mazas uzvaras, kas kopā uz nākotnes fona veido lielās uzvaras. Viena no tām ir ūdens. Par to es vispār arī esmu šokā. Mēs, rīdzinieki, idioti maksājam par ūdeni, kad realitātē, šeit ieliekot sūkni, ūdens ir bez maksas. Nu, cik nu bez maksas. Sūknis maksāja 250 eiro,» par lauku sētā ierīkoto ūdens padevi stāstīja Rojs. Tik pat priecīgs viņš ir par visu, kas šajā vasarā izaudzis siltumnīcā. «Te ir redīsi, kurus var ņemt un ēst. Šeit, ja godīgi, Modronkulis ņemas vairāk – es atnācu tikai paēst.

    Nesaprotu, kāpēc cilvēki pērk ēdienu, ja tas vienkārši izaug bez maksas,» smejoties pavēstīja Linkevičs.

    «Darba ir daudz, bet šī ir ārkārtīgi skaista vieta. Tu redzi rezultātu un saproti, kāpēc to dari. Naudas nav, bet tas vispār nav svarīgi. Galvenais, ka ir terase, kur saaicināt draugus. Drīz sūtīšu ielūgumus uz terases svētkiem,» nesen paziņoja Rojs. Viņa lauku sētas pārinieks pirmos viesus jau gatavs uzņemt tagad. «Ja vēlies apciemot mani un manus lauku sētas iemītniekus, droši dod ziņu. Privātās tūres ir atklātas,» pagājušajā nedēļā paziņoja Modris, kurš rūpējas par lauku sētā mītošajām vistām, gaiļiem, pīlēm, paipalām, trušiem, aitām un kazām.

    Modra pārziņā – dzīvnieki un pārtika

    Īsajos video Modris visbiežāk vēsta par lauku sētas mājlopiem – to, kā viņš dzen ganībās aitas vai meklē kūtī vistu olas. «Šitie abi ir mani bērniņi. Pagājušā gada meitene, kuru es baroju ar pudelīti, un viņas bērniņš. Mīļas jūs abas,» slīgstot aitu apskāvienos, atzina Modris. Viņš sarūpējis, lai lauku sētas saimniekiem vasarā būtu ko ēst. «Bezmaksas ēdiens. Kā iegūt? Pāris pietupieni un roku vēzieni siltumnīcā. Ūdens, nedaudz pacietības. Un, protams, ja nav slinkums, dažreiz var pavicināt arī kapli. Svaigs un kvalitatīvs bezmaksas ēdiens ir iegūts. Ir tikai jāgrib,» par to, kā izdodas piepildīt vēderu laukos, netērējot par to ne centa, stāstīja Modris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē