• Elegantajai Veltai Puriņai šodien dzimšanas diena! «Nekad nebūšu Alla Pugačova, tādas operācijas netaisīšu.»

    Jubileja
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Velta Puriņa no televizoru ekrāniem nemainīgi eleganta mūs uzrunā kopš Atmodas laikiem un pat vēl ilgāk. Šodien, 19. septembrī, viņa svin dzimšanas dienu, bet, raugoties uz Veltu, šķiet – viņa nemaz nemainās!

     

    Strādāšu līdz 100 un vairāk!

    «Kamēr jutīšu žurnālistes garu, varu strādāt televīzijā līdz 100 gadiem un vairāk!» savā apaļajā jubilejā žurnālam Pērle pirms dažiem gadiem sacīja Velta.

    Vaicāta, kā spēj gadiem būt nemainīgi labā formā, Velta Puriņa saka: «Nedaru neko un visu mūžu neesmu neko darījusi.» Viņa gan ar to nelepojoties – zina, ka ar slodzi dārzā vien esot par maz. Arī ar kosmētiku Velta nekad pārlieku nav aizrāvusies. «Man mašīnā stāv kosmētikas maisiņš, kur ir viss – no Dzintara līdz meitu dāvinātam Dioram. Taču es daudzus krēmus nevaru lietot, jo esmu alerģiska,» skaidro Puriņa.

    «Bet ar vecumu – ko es varu darīt? Paskatos spogulī un domāju – es nekad nebūšu Alla Pugačova, tādas operācijas nekad netaisīšu.

    Ko mainīs tas, ja man būs cita seja?» uzskata viņa.

     

    Kas kopējs Veltai un Zviedrijas karalienei?

    Tomēr Velta aizvien ir daudzu sieviešu etalons – eleganta, inteliģenta, ar savu izkoptu stilu. «Tagad neviens netic, kad stāstu, ka pati kādreiz varēju sev uzšūt mēteli, svārkus, blūzi. Tas bija laiks, kad daudzi mācījās šūšanas kursos. Ja izdevās dabūt poļu žurnālu Kobieta vai vācu Für dich, tajos bija tik labas piegrieztnes! Tālāk bija elementāri. Vēlāk sākām skatīties ārzemju ziņas, redzējām, kā ģērbjas ārzemju diktori, bet man nekas nemainījās – melns, balts, vienkāršas pamatkrāsas,» intervijā žurnālam Pērle stāstīja viņa. «Atmodas laikos man uzradās tamborētās apkaklītes. Divas krādziņas man bija uztamborējusi tautas daiļamata meistare Anna Kuļikovska no Ilūkstes. Viņa stāstīja, ka uztamborējusi un aizsūtījusi arī Zviedrijas karalienei, taču

    karalienei ir tikai viena, bet man – divas viņas tamborētās krādziņas!

    Atmodas laikos tamborēto apkaklīšu man bija ļoti daudz,» saka Puriņa un atklāj, ka dažas atdevusi Tautas frontes muzejam.

     

    Atmodas laika zvaigzne

    No Atmodas sākuma daudziem joprojām atmiņā iespiedušies kadri, kā augusta puča laikā televīziju ieņēma omonieši un tieši tajā brīdī Velta Panorāmas studijā atvadījās no skatītājiem. Tas bija tik drosmīgi!

    «Īstenībā man bija ļoti bail.

    Bet es biju darbā, man bija jāinformē sabiedrība. Palīdzēja apziņa, ka mani bērni ir drošībā laukos, jo skolā bija vasaras brīvdienas. Bail bija, bet darbs uzliek pienākumu,» atceras Puriņa. «Kad kolēģi teica – nāc ārā, omonieši tūlīt būs klāt –, es domāju, ka jāpasaka tas viens teikums: «Cerams, ka mēs nešķiramies uz ilgu laiku.»,» tā Velta.

     

    Dzimšanas diena saistās ar skumjām atmiņām

    Savus šūpļa svētkus Velta lielākoties aizvada kā gluži parastu dienu. «Es gadus neskaitu un dzimšanas dienas nesvinu vai svinu pāris nedēļu pēc tam,» savulaik žurnālam Pērle atzinās viņa. Tā tas bijis vienmēr – viņai nekad nav paticis svinēt savas dzimšanas dienas. Īpaši pēc tam, kad ap šo – Veltas svētku laiku – mūžībā aizgāja viņas mamma.

    «Tad es arī sapratu, kāpēc man visu mūžu nebija paticis svinēt dzimšanas dienas.

    Domāju, kādi augstāki spēki mani gatavoja tam, kas notiks pēc daudziem gadiem šajā dienā. Un redz, kā sanāca,» atklāta bija Velta.

    Tāpēc ideālais svinēšanas scenārijs Puriņai ir ceļojums. Dažkārt viņa šajā laikā dodas pie māsas uz ārzemēm.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē