• Eksprezidente Vīķe-Freiberga piedzīvojusi operāciju. Tās dēļ pat pajuka vārdadienas svinības

    Veselība
    Lauma Lapsa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vaira Vīķe-Freiberga.
    Foto: Picture Agency
    Vaira Vīķe-Freiberga.
    Eksprezidentei Vairais Vīķei-Freibergai rudens ir iesācies darbīgi, nupat viņa laidusi klajā savu jaunāko grāmatu, pavisam drīz dosies uz Ameriku un Kanādu. Izčibējušas gan vārdadienas svinības, jo vajadzēja doties pēc palīdzības pie mediķiem.

    Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pētījuma par dainām angļu versijas The Logic of Poetry. Structure and Poetics of the Latvian Dainas grāmatas atvēršanas svētkos saņēma daudz ziedu un sirsnīgu sveicienu aizvadītajā vārdadienā.

    Klātesošie Latvijas Nacionālajā bibliotēkā eksprezidenti salīdzināja ar sauli.

    Tas tāpēc, ka gan Vīķe-Freiberga gan saule ir spēcīgas, siltas un spožas. Par godu viņai tika nodziedāta arī Saulīt’, mana krustamāte. Tik kupls sveicēju pulks Vīķi-Freibergu aizkustināja.

    «Par to ļoti priecājos. Godīgi sakot, grāmatā ieguldīts liels darbs, jo tie ir gadu garumā veikti pētījumi, kurus esmu rakstījusi, papildinājusi un apkopojusi. Šis ir interesants darbs. Ceru, ka lasītājiem patiks,» žurnālam Privātā Dzīve atklājusi Vīķe-Freiberga.

    Eksprezidente atzinusi, ka patiesībā viņas jaunākās grāmatas atvēršanas svētkus bija iecerēts rīkot tieši vārdadienā. «Taču tā sanāca, ka man todien bija jādodas pie acu ārsta. Es nebiju kauties! Acu apsārtums, kas vēl ir redzams, man ir operācijas dēļ,» pasmējusi Vīķe-Freiberga, bet Imants precizējis: «Vairai tajā dienā izņēma mieža graudu, tāpēc nekā īpašāk todien vārda svētkus nevarējām atzīmēt.»

    Plašāk lasiet žurnāla Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē