Juris Kaukulis ir ne tikai talantīgs mūziķis, bet arī lielisks pavārs un konditors, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve». Svētkos ģimenei viņš gatavo citronu kūku. «Biezpienam jābūt tādam, kas nav pārāk trekns un nav arī pārāk liess – vislabāk, kur rakstīts 5%. Aprikozes aptuveni stundu iepriekš jāieliek mērcēties,» par gatavošanos kūkas veidošanai stāsta Juris.
Kūkā galvenā sastāvdaļa ir deviņi citroni.
Biezpienu viņš sastampā tā, lai sanāk viendabīga masa. «Tad uz pusēm sagriežu citronus, izspiežu sulu. To iemaisu biezpienā, nolieku uz stundu «atpūsties». Tikmēr saputoju saldo krējumu, attaisu kondensētā piena kārbas, nelielos gabaliņos sagriežu aprikozes un izšķīdinu želatīnu. Kad stunda pagājusi, biezpienam pievienoju pusotras kārbiņas kondensētā piena, saputoto saldo krējumu un aprikozes. Samaisu un masai pievienoju vēl silto želatīnu.
Tortes formā apakšā lieku kārtu smalki saberztu cepumu un uzklāju sagatavoto biezpiena masu. Izdekorēju ar augļiem. Kūkai ledusskapī vai vienkārši vēsumā jānostāvas diennakti. Cepumos viss ir savilcies, un kūkai ir patīkami skābena citronu garša. Māsas receptē bija paredzēts biezpiena masai klāt likt vēl cukuru. Es nelieku, jo salduma pietiek gan no kondensētā piena, gan saldā krējuma un aprikozēm,» skaidro Juris.
Citus interesantus rakstus lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!