• «Draugi, noticis pārpratums…» Usiks skaidro, kādēļ ticis aizturēts Polijas lidostā

    Noziegums
    Estere Jansone
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Volodymyr Zelenskyy/X
    Pasaules boksa čempions Oleksandrs Usiks vakarnakt nonāca pavisam nepatīkamā situācijā. Viņš tika aizturēts Krakovas lidostā un ar rokudzelžiem uz rokām aizvadīts prom no sava lidojuma.

    Ar šokējošo Usika arestu dalījusies viņa sieva Jekaterina. Viņa piebildusi, ka viss būs labi un nav noticis kāds kriminālnoziegums – sportists drīzumā nāks klajā ar papildus informāciju par notikušo.

    Oleksandrs Usiks bija ceļā uz Spānijas pilsētu Valensiju, taču galā viņam neizdevās nokļūt. Viņu Krakovas lidostā aizturēja vietējie likumsargi, tomēr drīz vien sportists ticis atbrīvots. Viņš neslēpj, ka viņa atbrīvošanā lielu lomu spēlējuši diplomāti un pat Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

    «Mīļie draugi, ir noticis pārpratums. Tas ātri tika atrisināts.

    Paldies visiem, kas par mani uztraucās. Liels paldies Ukrainas diplomātiem par operatīvu atbalstu un rīcību. Un liels paldies arī Polijas policistiem, kas pildīja savus pienākumus neatkarīgi no sava svara, auguma, sasniedzamības un regālijām,» rakstīja Usiks.

    Par notikušo satriekts ir arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. «Es runāju ar Oleksandru Usiku pa telefonu īsi pēc viņa aizturēšanas.

    Es esmu vīlies par šo attieksmi pret mūsu pilsoni un čempionu.

     Es nodevu norādes ārlietu ministram Andrijam Sibiham un iekšlietu ministram Ihoram Klimenko, lai viņi nekavējoties izskatītu visas detaļas Krakovas lidostas incidentā,» publiskā paziņojumā rakstīja Zelenskis.

    Pārpublicējot fotogrāfiju, kurā Usiks redzams kopā ar viņu ģenerālkonsulu Krakovā, Ukrainas prezidents savā ierakstā sacīja, ka ir licis veikt izmeklēšanu par šo īpatnējo Usika aizturēšanu. Arī Ukrainas ārlietu ministrs Andris Sibiha vēlāk apstiprināja, ka ir sazinājies ar Polijas Ārlietu ministriju, jo Ukrainas ieskatos aizturēšana ir «nesamērīga un nepieņemama».

    Savas karjeras laikā Usiks vēl nav zaudējis. Viņš tiek uzskatīts par vienu no pasaules pašiem labākajiem bokseriem. Šā gada maijā Usiks pārspēja britu bokseri Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo neuzveicamo čempionu kopš Lenoksa Lūisa 2000. gadā.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē