Diāna Urtāne-Zlidne atklāj, ka šīs 60 dienas viņas dzīvē bijušas vienas no grūtākajām. «Esmu iepriekš izgājusi dažādas veģetārās atslodzes un attīrīšanās, bet šoreiz pamēģināju jaunu programmu – tā bija dzīve bez cukura, graudaugiem, pākšaugiem un piena produktiem. Noslēguma fāzē iztiku arī bez riekstiem, sēklām un kafijas,» atklāj Diāna, kas uzturā mazās devās lietojusi bioloģisko vistas un liellopa gaļu, kā arī zivis. «Šo sevis attīrīšanas un atjaunošanas laiku noslēdzu ar triju dienu buljona kursu,» teic Diāna.
Viņa atzīst, ka noslēguma fāzē jau bija iestājies pamatīgs nogurums no tādas sevis ierobežošanas.
«Tas pat vairs nešķita kā izaicinājums, bet liels apgrūtinājums,» nosaka viņa. Diāna uzsver, ka grūtākais bijis nevis iztikt bez kāda pārtikas produkta, bet ilgstoši dzīvot spriedzē, katru dienu domājot: «Ko un kā sev pagatavot, un ko šajā brīdī tomēr nevar ēst.» Bet man tā patīk baudīt ēdienu!» atzīst viņa, norādot, ka līdz galam noturēties palīdzējusi skaidra mērķa un procesa izpratne.
Stāstot, kāpēc veikusi šādu attīrīšanās kūri, modes māksliniece skaidro: «Lai arī vienmēr piekopu aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, uzturot sevi labā formā, pēdējos gados aizvien biežāk saskāros ar dažādām problēmām – jaunām, nepatīkamām sāpēm. Ir lietas, ko atrisināt nevaru, piemēram, dabisku novecošanas procesu, bet kaut ko es tomēr varu ietekmēt.» Un viņa sākusi ietekmēt to, ko ēd.
Uz jautājumu, vai visas šīs ciešanas bija to vērtas, Diāna ir atklāta: «Jūtu vispārēju veselības stāvokļa uzlabojumu – sāpes mazinājušās, enerģijas svārstības vairs nav tik krasas, optimisms ir atgriezies, un koncentrēšanās spējas paaugstinājušās. Taču nekādi brīnumi nav notikuši. Nemaz to negribot, esmu zaudējusi svaru – no 55 līdz 48 kilogramiem.» Pamazām viņa atsāk ēst produktus, ko divus mēnešus bija sev liegusi. «Ēdiens ir bauda, un sievietei jāmāk sevi piepildīt ar baudām,» uzskata viņa.
Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!