• «Cilvēki kā zombiji ieskrēja restorānā…» Fotogrāfs Sokolovs Turcijā sakacina krievu tūristu pūli

    Ceļojumi
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksandrs Sokolovs.
    Foto: Facebook
    Aleksandrs Sokolovs.
    Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs aizvadītajā nedēļā bija devies atpūtas braucienā uz Turciju. Lai arī šim vajadzēja būt relaksējošam sapņu ceļojumam, tomēr fotogrāfs un viņa kompanjoni piedzīvoja ne mazums nepatīkamu situāciju. Kāds traģikomisks notikums viesnīcā Sokolovu pamatīgi pārsteidzis, tāpēc viņš nolēmis tam piešķilt uguntiņu.

    Erotisko fotogrāfiju meistars Aleksandrs Sokolovs kopā ar draudzeni un bērniem bija nolēmis aizbēgt no drēgnā Latvijas rudens uz silto Turciju. Tomēr ceļotāji saules pielietajā valstī sastapās ar vairākiem nepatīkamiem mirkļiem, kas piedeva izbraucienam nedaudz rūgtu piegaršu. Tāpēc Sokolovs dalījies ar pieredzēto un aicina arī citus ceļotājus būt izmanīgiem, apbruņoties ar pacietību un saglabāt optimismu – tieši humors fotogrāfam ļāvis pārciest visus Turcijā piedzīvotos misēkļus.

    Krievijas tūristi šokē

    Kā dažus no nepatīkamajiem piedzīvojumiem Sokolovs min vietējo ļaužu viltības, ar kurām viņi izvilina no naivajiem baltiešu tūristiem naudu. «Tūristu aģenti un gidi mēģinās iesmērēt visādas ekskursijas. Tas, ko viņi stāstīs, visdrīzāk, krasi atšķirsies no realitātes un ne uz to labāko pusi,» saka Sokolovs. Viņš atminas reizi, kad kāda aģente pierunājusi ceļotājus doties uz lielveikalu iepirkties, bet taksometrs pievedis pie maza apšaubāma un neomulīga veikaliņa. Tomēr vietējo iedzīvotāju viltības ne tuvu nav tik nepatīkamas kā citu tūristu uzvedība.

    Lielāko izbrīnu Sokolovam sagādājuši krievu tautības tūristi. «Es zināju, ka viesnīcā būs daudz krievu. Tas nebija pārsteigums. Aptuveni 50% krievi, 20% vācieši un 30% visi pārējie. Bet mani pārsteidza, ka tie krievi visu laiku bija ar kaut ko neapmierināti.

    Ja ir skandāls pie administrācijas, tad vienmēr var dzirdēt krievu valodu. Tie cilvēki ļoti atšķiras no krievvalodīgiem, kuri ir tepat Latvijā.

    Mani, kā cilvēku, kam dzimtā valoda ir krievu, tas ļoti pārsteidza…» saka fotogrāfs.

    Sokolovs atzīstas nebēdnībā

    Sokolovs arī nevarēja nepadalīties ar kādu visai traģikomisku skatu, kuru novēroja viesnīcas restorānā. «Katru dienu vakariņas bija ieturētas kaut kādā tematikā. Vienreiz bija nacionālā turku virtuve, bet šoreiz bija suši vakars,» stāsta fotogrāfs, piebilstot, ka viesnīcā vakariņas bija iekļautas apartamentu cenā, tāpēc viesi varēja mieloties ar restorānā pasniegto ēdienu neierobežotā daudzumā. Tobrīd bija atlikušas dažas minūtes pirms vakariņu sākuma un caur restorāna stiklotajām durvīm jau varēja manīt skaisti saklātos galdus, uz kuriem akurāti izliktas paplātes ar suši piramīdām. Uz šo notikumu bija sarosījies liels pūlis un nepacietīgi gaidīja, kad restorāna durvis tiks vērtas.  

    «Mēs ar draudzeni un bērniem gājām no baseina un plānojam vēl aiziet uz numuriņu pārģērbties. Bet pēkšņi kļuvām par lieciniekiem drausmīgam skatam: durvis atveras un daži simti cilvēku kā zombiji ar bļaušanu ieskrēja restorānā. Sākumā sprints uz vienu pusi pēc tukša šķīvja un pēc tam sprints līdz galdam ar suši.

    Nezinu, ar ko var salīdzināt šo skatu, bet tiešām, kā no šausmu filmām. It kā tur galds nevis ar suši, bet ar zelta monētām.

    Viņi burtiski kāvās un lamājas par iespēju tikt pie tā galda,» turpina Sokolovs.

    «Turku personāls bija šokā. Viņi šo visu nofilmēja ar saviem telefoniem. Tūristi kā dusmīgs iršu spiets uzbruka galdam. Tā kā man bija ļoti labs garastāvoklis un es izdarīju kaut ko, ko nevajadzēja. Tas bija stulbi un riskanti.

    Es pienācu tuvāk galdam un cilvēku baram, un nokliedzu: Это последние! На всех не хватит! (Tie ir pēdējie! Visiem nepietiks!)…»

    nebēdnībā atzīstas Sokolovs.

    «Daži, kuri atradās pavisam tuvu galdam, uzreiz pārstāja pildīt savus šķīvjus un pa taisno no galda ņēma paplātes un, tās turot virs galvas, mēģināja izlīst no pūļa. Bet citi turpināja likt uz šķīvjiem no tām paplātēm. Trokšņu līmenis bija maksimālais un galvenokārt sastāvēja no pazīstamiem krievu lamuvārdiem. Mēs ar bērniem ātri aizgājām prom,» atminas Sokolovs.

    «Pēc 40 minūtēm atnācām atpakaļ un ažiotāža jau bija beigusies. Trīs turki mazgāja grīdu apkārt suši galdam un citi viesmīļi mainīja paplātes uz pilniem. Mēs arī pienācām. Sākam pētīt piedāvājumu. Ļoti skaisti izskatās viss. Bet… «suši» bija ar gurķiem, ar avokado, ar burkāniem. No zivju produktiem bija tikai suši ar krabju nūjiņām… Izrādās, ka arī no sākuma, tur bija tikai veģetārie «suši»… Vēlāk parunāju ar diviem čaļiem un viņi bija sajūsmā! Viņiem ļoti patika vakariņas! Man arī patika. Vismaz bija jautri,» atzīst Sokolovs.

     

    Suši, kuri tika pasniegti Turcijas viesnīcas restorānā.
    Suši, kuri tika pasniegti Turcijas viesnīcas restorānā.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē