• Basketbola leģendu Semjonovu filmā tēlos vīrietis. Kas viņš ir, un kā Uļa to pieņēma?

    Slavenības
    Santa
    Santa
    13. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Čīka / LETA
    Šī ideja viņam – jaunam un drosmīgam puisim – radās sen, jau studiju laikā. Taču, lai spēlētu tik leģendāru personību kā basketbola zvaigzne Uļjana Semjonova, sākumā vajadzēja viņai piekļūt…

    Dīvaini, ka mums vēl aizvien nav nevienas mākslas filmas par Uļjanu Semjonovu, taču kurš gan spētu tajā nospēlēt tik spilgtu, neparastu personību? Prātā nenāk neviena latviešu aktrise, kura varētu iemiesoties Uļā. Tagad šāda filma top, un slaveno basketbolisti spēlēs vīrietis! Turklāt tāds, kas to kaismīgi vēlas jau daudzus gadus. Jāatzīst, arī līdzība ar Uļu viņam ir.

    Šo misiju uzņēmies 27 gadus vecais Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots, kurš šobrīd redzams jaunajā seriālā Padomju džinsi. Kā viņam šī ideja vispār ienāca prātā? «Studiju laikā sanāca situācija, kur man vajadzēja atrast, ko es varētu spēlēt Dostojevska Noziegumā un sodā, kurā lomas jau bija sadalītas. Mammai dzirdot, skaļi prātoju, ka es varētu būt augļotāja, un viņa komentēja: tad tu būsi tik gara augļotāja kā Uļjana Semjonova. Tajā sekundē aizmirsu par Dostojevski un lomu, sapratu, ka esmu pieskāries kam daudz lielākam.

    Mani pārņēma tik spēcīgas emocijas, ka izgāju laukā un apraudājos,» intervijā žurnālam «Santa» saka Avots.

    Kārlis Arnolds Avots
    Kārlis Arnolds Avots

    Uļjanas stāsts viņu fascinēja pirmkārt jau tāpēc, ka arī Kārlis Arnolds vienmēr bijis uz tu ar sportu. «Mani vecāki ir sportisti, iepazinušies Sporta akadēmijā, mamma ir viegl­atlēte, lieliska trenere, tētis – handbola vārtsargs. Smejos, ka esmu izaudzis tāllēkšanas bedrē, beidzis sporta skolu, gandrīz aizgājis profesionālajā sportā. Es saprotu sportistu dzīvi, likteni,» uzskata Avots.

    Lai taptu mākslas filma par Uļjanu, viņam bija jāiepazīst pati tās varone. «Intervijai ar Uļjanu Semjonovu gatavojos gadiem. Pat satikos ar žurnālisti, jautāju, ko un kā darīt. Līdz sarunai netiku, mani visu laiku atšuva. Biju jauns gurķis, tikko sācis studēt, uzrakstīju Uļjanai garu vēstuli, iedevu pazīstamai dramaturģei palabot. Viņa teica: «Te viss ir jārediģē,

    tā taču ir atzīšanās mīlestībā! Viņa domās, ka esi sajucis prātā,»,» atminas Kārlis Arnolds.

    Viņš vētuli palabojis un ielicis baltā aploksnē. Licies, ka kaut kā trūkst. Pielīmējis tai ziedu sportistes mīļākajā krāsā – dzeltenu. «Redz, tāpat sanāca kā mīlestības vēstule! Uļjana, protams, bija neizpratnē un mūsu tikšanos iepauzēja uz vairākiem gadiem. Bet tad uzņēma ciemos, mums bija brīnišķīga saruna, un es pat teiktu, ka izveidojās draudzība,» priecājas viņš.

    «Uļjanas Semjonovas stāsts man šķiet gan neparasts, gan universāls. Gribu izstāstīt, kā viņa, no dziļiem laukiem nākusi, kļuva par basketbolisti. Šis stāsts būs par Uļu līdz basketbolam, tā pamatlīnija ir mīlestība, kuru mēs visi gribam saņemt. Tikai pieņemot domu, ka varam saņemt tādu mīlestību, kāda ir vajadzīga tieši mums, kļūst vieglāk dzīvot. Es domāju, ka Uļa to izdarīja,» teic aktieris.

    Topošās filmas režisors ir Viesturs Kairišs. Jau ir nofilmēts pirmais posms Uļas dzimtajā pusē Daugavpilī, filmēšanas darbi turpināsies atkal rudenī. «Saprotu, ka lielā cīņa vēl ir priekšā. Bet ir cerības, jo nofilmēto materiālu noskatījāmies ar milzīgu gandarījumu. Tas būs kas tiešām nebijis,» sola Avots.

    Interviju ar Kārli Arnoldu Avotu lasi žurnālā Santa un digitālajā žurnālā Santa+!  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē