• Barišņikova ģimeni piemeklējusi nelaime. «Neziņa un bezpalīdzība izēda mani cauri…»

    Veselība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    18. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jaroslavs Barišņikovs ar draugu Kārli.
    Foto: No privātā arhīva
    Jaroslavs Barišņikovs ar draugu Kārli.
    «30. dzimšanas dienā vēlos tikai vienu – pilnīgu sava mīļākā un tuvākā cilvēka izveseļošanos,» atzīst modelis un modes blogeris Jaroslavs Barišņikovs, kas pagājušajā ceturtdienā svinēja apaļu jubileju. Viņa draugs Kārlis jau divus mēnešus ārstējas slimnīcā, un stāvoklis vēl aizvien ir smags.

    Kam tādam nebija gatavs

    Jaroslavs Barišņikovs ar savu dzīvesdraugu Kārli ir kopā jau vairāk nekā sešus gadus. Viņi bija uzsākuši kopēju biznesu, stilīgi iekārtojuši savu mājvietu, un šķita: nekas vairs nevar aizēnot viņu dzīves rimto gaitu. Tomēr pirms diviem mēnešiem viņu dzīve sadalījās – pirms un pēc. «Nebiju domājis, ka savus 30 sagaidīšu šādi. Šķita: būs jāuztaisa ballīte, bet nekā,» nopūšas Jaroslavs.

    Blogeris neslēpj, ka pēdējie pāris gadu bijuši smagākie viņa mūžā. No sākuma bija pandēmija, kuras dēļ sabruka daudzi plāni, arī viņa un Kārļa bizness. Pēc tam sekoja karš Ukrainā un apziņa, ka jebkurā brīdī dzīve var strauji mainīties. «Emocionāli un psiholoģiski bija grūti. Ilgstoši bija pat grūti iziet ārā no mājām, kurās jūtos droši,» atminas Jaroslavs. Tomēr viņš negaidīja, ka priekšā gaidāms vēl lielāks pārbaudījums.

    «Maija beigās mūsu ģimeni piemeklēja nelaime. Kārlim naktī kļuva slikti, bija divas epilepsijas lēkmes, kas rezultējās ar kritienu, galvaskausa pamatnes lūzumu, hematomu un smadzeņu operāciju,» stāsta blogeris. Divas nedēļas viņa draugs pavadīja komā. Sekoja gatavošanās otrai operācijai.

    «Kārlis bija ļoti smagā stāvoklī, un itin nebija nekādas iepriecinošas ziņas no ārstiem.

    Nekam tādam es nebiju gatavs. Šī neziņa par nākotni un bezpalīdzība izēda mani cauri. Mūsu rutīna bija pilnībā sagrauta,» stāstu turpina Jaroslavs.

    Ar draugu un radu palīdzību viņš mēģināja apkarot drūmās domas un skatīties uz nākotni cerīgi. Un brīnums tik tiešām notika! Kārlis pamodās no komas, tomēr stāvoklis joprojām ir ļoti smags.

    Priekšā jauns un izaicinošs posms

    Pamazām atgriezusies apetīte, taču viņš vēl aizvien nespēj staigāt un parunāt. Viņa tuvie un mīļie cenšas darīt visu, lai palīdzētu Kārlim atgūt veselību – katru dienu viņu apmeklē, kopā vingro. Kad jaunais vīrietis tiks izrakstīts no slimnīcas, sāksies jauns, izaicinošs posms Jaroslava dzīvē. Blogeris norāda, ka kopš pandēmijas strādā kā brīvmākslinieks. «Tas savā ziņā ir izaicinājums. Jo ir labie un sliktie mēneši. Šobrīd apzinos, ka jāmeklē stabils darbs, bet tam jābūt attālinātam. Man ar Kārli pēc viņa izrakstīšanās būs jāpavada daudz laika – aprūpe mājās, braucieni uz rehabilitācijas nodarbībām,» pauž Jaroslavs. Tāpēc darba piedāvājumi tuvākajā laikā viņam būs ļoti aktuāli.

    Saņemot sveicienus apaļajā jubilejā, Jaroslavs aicināja piedomāt par Kārli labas domas un, ja ir iespēja, palīdzēt arī finansiāli. «Ceļš vēl tāls, bet maziem soļiem, es ticu, mēs tiksim galā,» tā Jaroslavs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē