Grupas «Baltie lāči» līderis, šlāgerdziedātājs Andris Baltacis teic, ka viņam šašliku recepšu ir vesela klade un vēl mazliet. «Kā jau muzikantam, kuram laika nekad nepietiek, man visas receptes ir ļoti ātri īstenojamas. Marinādes esmu izmēģinājis visdažādākās – uz piena, kefīra bāzes un tamlīdzīgi, taču pēdējā no manis iecienītajām receptēm ir ar kvasu.
Cūkgaļa jāiegādājas pie pazīstama tirgotāja vai audzētāja, jo bodē pirktās, nez kāpēc, cepot vienmēr saraujas.
Sastāvdaļās ir: pāris kilogrami gaļas, kurai ir klāt treknumiņš, sīpoli, pipari, sāls un pudele kvasa. Bet kvass obligāti tāds, kurš ir gāzēts.
Gaļu sagriež palielos gabalos – tā, lai sanāk vismaz divi kumosi. Liek katlā pirmo kārtu. Tad sīpolus, kuri sagriezti ripiņās. Sāli, piparus. Tad atkal gaļu, un piedevas. Visam pa virsu uzlej kvasu, un tad to visu masu kārtīgi izmasē, lai viss sajaucas kopā. Jau pēc divām stundām var cept,» stāsta Andris.
Viņš uzsver, ka šo recepti izdomājis pēc tam, kad bija iemēģinājis kaut kur izlasīto šašliku superrecepti, kā samarinēt gaļu piecās minūtēs. «Tā bija uz «kokakolas» bāzes. Nebija jau slikta, bet tikai pirmajā reizē. Jau nākamajā man baigi «atsita» sodas garšu. Ilgi domāju, kas varētu būt tas, kam efekts būtu līdzīgs, bet bez sodas. Un sapratu – kvass. Man patīk, ka šašliks sanāk ar maizes piegaršu. Nav pat maize jāēd klāt,» atklāts ir šlāgerdziedātājs.