• Auškāps piepilda sapni par darbu Dailes teātrī: Apņēmies paveikt kaut ko vēl nebijušu

    Bizness
    Gita Vīksne
    30. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dāvis Auškāps.
    Foto: Picture Agency
    Dāvis Auškāps.
    Kādreizējā Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Pētera Pētersona mazdēls Dāvis Auškāps turpmāk saimniekos vienā no iecienītākajām teātra telpām – bufetē. Uzņemoties tās vadību, viņš apņēmies paveikt ko vēl nebijušu.

    «Mana nonākšana šajā vietā ir mazliet mistiska un nedaudz arī liktenīga,» žurnālam Privātā Dzīve atklāj Dailes teātra skatītāju kafejnīcas jaunais saimnieks Dāvis Auškāps. Vairāk nekā 20 gadu darbojoties restorānu biznesā, viņš ir vadījis gan agrāk populāro Teātra bāru, kas savulaik bija radošo personību kulta vieta, gan Teātra bāra restorānu, gan arī gastrobāru Jūlijs Pumpurs.

    Pirms diviem gadiem viņš kļuva par līdzīpašnieku Āgenskalna Fazendai. «Nostrādāju tur divus gadus, un ar biznesa partneri izlēmām, ka iesim katrs savu ceļu. Tas sakrita ar brīdi, kad uzzināju par konkursu Dailes teātra skatītāju kafejnīcas apsaimniekošanai.

    Nebiju paredzējis piedalīties, taču man piezvanīja kāds svešinieks, kurš pateica, ka tāds konkurss notiek.

    Viņš man jautāja, vai es piedalos. Es atbildēju, ka ne. Viņš teica, ka, viņaprāt, man jāpiedalās,» stāsta Dāvis. Viņš arī sekojis ieteikumam, sagatavojis piedāvājumu. «Bija vairāki pretendenti, kaut kā sanāca, ka nu šo vietu vadu es,» pasmaida Dāvis.

    Viņš neslēpj – iespēja strādāt Dailes teātrī bija sapnis, jo ar šo teātri saistīta visa viņa dzimta. «Dailes teātri, kad tas atradās Lāčplēša ielā, kur tagad ir Jaunais Rīgas teātris, vadīja mans vectēvs Pēteris Pētersons.

    Vēlāk, kad teātris pārcēlās uz Brīvības ielu, par galveno režisoru, pēcāk arī vadītāju, kļuva tēvabrālis Kārlis Auškāps. Bet mans tēvs Raimonds Auškāps no angļu valodas iztulkojis desmitiem lugu, ko viņa brālis Kārlis uzveda Dailes teātrī. To vidū bija arī Šerloks Holmss. Dailes teātrī bērnībā pavadīju ļoti daudz laika. Vairāk nekā desmit reižu, piemēram, esmu noskatījies Šerloku Holmsu. Faktiski esmu te uzaudzis,» secina Auškāps.

    Tagad teātrī varēs piedzīvot ko nebijušu – salātiņus un vīnu pasūtīt arī iepriekš. Kā tas notiks, un un kādi citi jaunumi būs Dailes teātra bufetē, uzziniet žunāla Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    • Linda Mūrniece pastāsta par dzīvi, politikas aizkulisēm, sāpēm un vilšanos
    • Veselības ministrs Hosams Abu Meri pieņēmies svarā
    • Prāta vētras puišiem jau 50
    • Kas ir Maestro Raimonda Paula jaunais favorīts
    • Krāpnieki uzklupuši dziedātājas Marijas Naumovas ģimenei
    • Greifāne par privātu ballīti prasa 2000 eiro
    Privātā Dzīve nr35/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē