• ASV bijušais prezidents nosvin 100 gadu jubileju. Viņš atklāj, cik ilgi vēl vēlas nodzīvot

    Jubileja
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Aizvadītās nedēļas otrdienā bijušais ASV prezidents Džimijs Kārters sasniedza cienījamo 100 gadu vecumu, kļūstot par pirmo prezidentu ASV vēsturē, kurš nodzīvojis tik ilgi. Viņam vēl ir kāds cēls mērķis, kas jāpiepilda.

    Šā gada 1. oktobrī bijušais ASV prezidents Džimijs Kārters svinēja lielus svētkus – 100. jubileju. Viņš ir dzimis 1924. gadā trūcīgā amerikāņu zemnieku ģimenē. Nu viņš ir pirmais ASV prezidents, kas spējis nodzīvot gadsimtu, turklāt šajā cienījamajā vecumā uz visu notiekošo paraudzīties ar humoru.

    Nobela balvas ieguvējs, cilvēktiesību aktīvists un demokrāts Kārters jau 19 mēnešus ir ārstu uzraudzībā, taču joprojām mitinās savā mājoklī, kuru 1960. gados uzcēla ar sievu Rozalinu. Viņš no 1977. līdz 1981. gadam bija ASV prezidents, kurš kaismīgi cīnījās par taisnīgiem atalgojumiem valstī, neveiksmīgi centās uzlabot grimstošo veselības aprūpes sistēmu un mazināt asos tā brīža pasaules konfliktus.  

    «Ne visiem ir iespēja uz šīs zemes nodzīvot 100 gadus. Taču, ja kādam tas ir pa spēkam, turklāt viņš šo laiku velta, lai darītu citiem labu, ir vērts svinēt,» medijiem sacīja Džimija mazdēls Džeisons Kārters.

    Džimija dzimšanas diena tika atzīmēta viņa paša mājoklī. Uz svinībām esot ieradušies 25 viesi, kas kopā ar jubilāru pagalmā cienājušies ar kūkām, kamēr virs viņu galvām lidinājās par godu Kārteram iedarbināti antīki 2. Pasaules kara lidaparāti. Vakarpusē Kārters  kopā ar viesiem skatījies viceprezidentu debates.

    Kārtera dēls Čips medijiem atklāj, ka tēvs apņēmies nodzīvot vismaz līdz šā gada ASV prezidenta vēlēšanām. «Viņš ir neatlaidīgs,» sacīja Čips. «Es pirms diviem mēnešiem viņam vaicāju, vai viņš grasās nodzīvot līdz 100 un viņš man atbildēja: Nē, vēlos nodzīvot tik ilgi, lai varētu nobalsot par Kamalu Herisu.»

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē