• Artūram Skrastiņam – 50! Sievasmāte Zālīte: Viņš mums izstāstīja visu savu dzīvi, gluži kā grēksūdzē…

    Jubileja
    Marta Kalniņa
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    18. septembrī Dailes teātra zvaigzne Artūrs Skrastiņš svin apaļu jubileju. Viņa lielākā bagātība ir ģimene – sieva aktrise Ilze Ķuzule Skrastiņa un abu dvīņi. Daudz mīlestības viņš saņem arī no sievas stiprās dzimtas.

    Jubilejā būs uz skatuves

    Parasti Artūra Skrastiņa dzimšanas dienas sakritušas ar izrāžu dienām. Savus svētkus viņš lielākoties pavadījis uz skatuves. Arī šodien – savā 50. jubilejā – viņš būs Poncijs Pilāts izrādē Meistars un Margarita.  

    Artūrs Skrastiņš nelabprāt sniedz intervijas un runa par savu privāto dzīvi. Pirms četriem gadiem – atzīmējot viņa 25 gadu būšanu uz skatuves – iznāca  grāmata Artūra Skrastiņa Spogulija. Tā bija viena no tām ļoti retajām reizēm, kad viens no mūsdienu spožākajiem aktieriem atklāja ne tikai savu profesionālo dzīvi.   

    Grāmatas autore teātra kritiķe Līvija Dūmiņa pirmo reizi Skrastiņu grāmatai uzrunāja tieši pirms 20 gadiem, taču tikai pēc 16 gadiem tas beidzot notika. Sarunas ar aktieri lielākoties risinājušās Dailes teātra bufetē pēc izrādēm vai mēģinājumiem – beidzot tie bija atklāti stāsti  par Skrastiņa privātās dzīves notikumus, sākot no bērnības, beidzot ar teātra un kino gaitām. «Ar grāmatas autori sarunājām, ka grāmata iznāks tad, kad tā būs gatava pēc būtības,» atklāšanas svētkos žurnālam Privātā Dzīve atzina aktieris.

    Atnācis pie savas Ilzes sapnī…

    Savu sievu – dzejnieces Māras Zālītes meitu – Artūrs satika teātrī. Taču Ilze Ķuzule-Skrastiņa pirmo reizi uz skatuves savu nākamo vīru ieraudzīja, kad viņai bija vien 12 gadu.

    Ilze un Artūrs apprecējās 2008. gadā, un nu viņu dvīņi jau ir pusaudži.
    Ilze un Artūrs apprecējās 2008. gadā, un nu viņu dvīņi jau ir pusaudži.

     

    «Kad mēs sākām strādāt kopā, Artūru redzēju sapnī: bija ļoti silta sajūta, es pat jutu viņa smaržu un varēju aptaustīt. Pamostoties biju nelaimīga, ka tas nenotiek realitātē, un darbā jutos ļoti neērti. Bet laikam jau es raidīju kādus signālus, un arī Artūrs mani ieraudzīja.

    Mūsu attiecības ļoti ātri attīstījās,

    drīz vien apprecējāmies. Un tad atnāca bērni,» pērn žurnālam Ievas Stāsti sacīja aktrise.

    Pērn abi nosvinēja15 gadu kāzu jubileju. «Ne vienmēr ir bijis viegli, bet arī grūtajos posmos esam spējuši viens pret otru izturēties ar cieņu. (..) Mēs nekad neesam klieguši viens uz otru. Drīzāk esam introverti cilvēki, kam jāstrādā pie tā, lai izrunātu grūtākus jautājumus,» saka Ilze.

    Laimīgs dvīņu tētis

    «Kad Ilze palika stāvoklī, es sev pilnīgi skaidri pateicu, ka esmu tam gatavs. Es to gribu.

    Pirmo reizi mūžā gribu bērnus,»

    grāmatā atzīst Skrastiņš. Viņiem ir divi brīnišķīgi bērni – dvīņi Marats un Emīlija.

    Ilze žurnālam Privātā Dzīve savulaik atklāja – pagaidām Skrastiņu bērni izvairās no visa, kas saistīts ar vecāku profesiju.

    «Mums ar Artūru perfekti sakrīt viedokļi par bērnu audzināšanu. Jau tad, kad viņi bija mazi, mums bija svarīgi pēc iespējas ātrāk sākt ar viņiem runāt kā ar līdzvērtīgiem cilvēkiem, vaicāt viņu viedokli. (..) Ir gan viens audzināšanas fēleris, ko esam pieļāvuši, un tas ir jālabo. Tā kā abi ar Artūru labprāt gatavojam, bērni to nemāk nemaz! Kolēģi smejas, kad runāju video zvanā un bērniem stāstu, kā cīsiņus uzvārīt,» pērn atklāja Ilze.

    Gan sievasmāte, gan tuvs draugs

    Artūra sievasmāte dzejniece un rakstniece Māra Zālīte allaž lepojusies ar savu talantīgo znotu, uzsverot arī viņa labās cilvēciskās īpašības. «Mēs ar Artūru bijām pazīstami kopš viņa karjeras sākuma. Ilze man nāca līdzi uz teātri, vēl būdama mazs bērns. (..) Tas bija liktenīgi, ka laikā, kad Artūrs spēlēja Meža gulbjos (Māra Zālīte ir šī mūzikla libreta autore – PDz), mēs ļoti sadraudzējāmies.

    Kad viņš pie mums atbrauca, lai lūgtu  Ilzes roku, viņš izstāstīja visu savu dzīvi, gluži kā grēksūdzē,» atklāta bija Māra.

    Grāmatā viņa atzīstas – kad meita ienākusi teātrī, Mārai šķitis – drīzāk jāuzmanās no siržulauzēja Ķestera, bet to, ka Ilzē ieskatījies Artūrs, neesot nojautusi.

    Ķuzuļi un Skrastiņi.
    Ķuzuļi un Skrastiņi.

     

    «Artūrs ir ļoti talantīgs, baigi labais čalis,» saka aktiera sievasmāte. «Viņš man ir ļoti tuvs cilvēks, draugs, ģimenes loceklis, ar kuru ir tik daudz, par ko runāt – gan par dzīvi, gan teātri,» tā viņa.   

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē