• Amuna Davis izstāsta, kādas ir ārstu prognozes par smagi cietušā dragkvīna nākotni

    Veselība
    Lauma Lapsa
    25. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    «Es dodos pie viņa uz slimnīcu katru dienu,» žurnālam Privātā Dzīve teic pašmāju slavenākais dragkvīns Amuna Davis, kura draugs pirms nedēļas cieta smagā satiksmes negadījumā.

    Agrā 17. jūnijā rītā Amunas Davis labāko draugu Jāni, kurš sevi dēvē par Calypso Royal, piemeklēja nelaime. Viņš ar elektrisko skrejriteni devās uz darbu, un Stabu un Valdemāra ielas krustojumā puisi notrieca auto. Viņš guva smagas traumas – galvaskausa lūzumus – un pagājušās nedēļas nogalē joprojām bija komā.

     Amuna Davis tikmēr uzņēmies veikt gan savu izmeklēšanu, gan rūpēties par drauga saimniecību un pat izsludinājis ziedojumu vākšanas akciju, lai Calypso Royal nepazaudētu savu mājvietu.

    Cietušā vecāki dragkvīnu atbalstot visā, ko viņš dara. «Vecāki dzīvo ārpus Rīgas, ir nedaudz grūtāk dēlu apraudzīt katru dienu, tāpēc viņi man ir uzticējuši būt galvenajai personai, kas ir atbildīgs par visu saistībā ar draugu. Es līdzās Janīnei, kā mīļi viņu dēvēju, esmu katru dienu.

    Par viņu zinu visu, pat to, ko nezina ģimenes locekļi. Mēs esam ļoti tuvi.

    Es pārdzīvoju tik ļoti, ka šajās dienās knapi spēju pagulēt,» stāsta Dāvis.

    Kad viņa draugs pamodīsies no komas, atveseļošanās periods varētu būt pusotru gadu ilgs – mediķu teikto atklāj Amuna Davis. «Iespējams, viņš vairs nevarēs turpināt strādāt tur, kur līdz šim. Tāpēc izlēmu aicināt cilvēkus ziedot, lai palīdzētu manam draugam. Ziedojumi tiks novirzīti gan rehabilitācijai, gan dzīvokļa apmaksai,» stāsta Amuna Davis.

    Daudzus cilvēkus izbrīnot, ka izsludināta ziedojumu vākšana dzīvokļa apmaksai, tāpēc Amuna Davis paskaidro: «Janīne šo dzīvokli īrē. Divu gadu laikā iekārtojis to no nulles, cītīgi antikvariātos meklējot mantas.

    Tagad dzīvoklis izskatās kā pils. Zinot, cik ļoti daudz darba ir ieguldīts šajā dzīvoklī, negribētos, ka viņš to pazaudē

    neapmaksātas īres un komunālo pakalpojumu rēķinu dēļ,» teic viņš.

    Indīgajiem komentētājiem, kuri apšauba nepieciešamību vākt ziedojumus, Amuna Davis atbild: «Ir jāsaprot, ka vācu ziedojumus cilvēkam, kuram ir galvaskausa lūzumi. Tā nav vienkārši salauzta roka, Janīnes stāvoklis ir tiešām smags. Šādai nelaimei neviens nav gatavs.

    Neviens no mums nav precējies ar miljonāru. Nav tā, ka esmu savācis 50 tūkstošus eiro.

     

    Es nevienam arī nelūdzu ziedot 1000 eiro. Tieši pretēji – tiem, kas vēlas palīdzēt, es aicinu ziedot mazas summas – 1, 2 vai 5 eiro. Un tik daudz cilvēki arī ziedo.»

     

    Vairāk lasi žurnālā Privātā Dzīve!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē