• Alēna Delona bērni apglabās aktieri suņu kapsētā, bet pēdējo vēlēšanos neizpildīs…

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    22. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Franču aktieris vēlējies aiziet vienā dienā ar savu mīļoto suni Lubo, lai dzīvniekam nav jāmokās ilgās pēc saimnieka.

    Alēns Delons attiecības ar cilvēkiem varēja būt skarbs, ass, iznīcinoši tiešs, bet par dzīvniekiem viņš cēlās un krita. Viņu priekšā Alēna sirds atmaiga. «Dzīvnieki ir tādi paši, kā cilvēki, tikai viņiem ir mzāk netikumu,» uzskatīja Delons.   

    Mūža nogalē kādā intervijā aktieris atzinās – visvairāk viņu biedē diena, kad nomirs Delona pēdējais mīlulis Lubo. 2014. gadā Delons suni paņēma no patversmes. Aktieris sacīja, ka šo dzīvnieku mīl gluži kā bērnu. «Cik tad ilgi man atlicis dzīvot? Es varu nodzīvot līdz 90 gadiem, varbūt līdz 92. Ja aiziešu ātrāk par savu suni, es

    negribu, lai viņš nomirtu no ilgām uz mana kapa,»

    Paris Match sacīja aktieris, un par šiem vārdiem izpelnījās milzu kritikas lavīnu.

    10 gadus vecais Lubo pārdzīvoja savu saimnieku, un bija blakus Alenam viņa nāves stundā. Izdevums The Guardian vēsta, ka šo aktiera gribu – tikt apglabātam vienā dienā ar viņa ar suni –  Delona bērni gan atteikušies izpildīt. «Es tikko runāju ar aktiera meitu Anušku un

    viņa teica, ka Lubo ir ģimenes loceklis, un viņš dzīvos. Suni neiemidzinās,»

    apliecinājis dzīvnieku aizsardzības fonda pārstāvis.

    Delons savā lauku īpašumā ierīkoja suņu kapsētu, kurā apbedīti vismaz 45 Alēna četrkājainie draugi. Katram ir piemineklis, uz kura rakstīts suņa vārds. Suņu kapsētas centrā aktieris uzbūvējis nelielu kapeliņu. «Es gribu, lai mani apbedī tur – starp maniem dzīvniekiem. Es jau visu esmu nokārtojis,» paziņoja Delons.

    Francijas prese vēsta, ka tā arī notikšot. Atvadu ceremonija noritēs šajā kapeliņā un tā būs privāta  – tā gribēja Delons. Bēres organizēs viņa trīs bērni. Viņš uzsvēris, ka savās bērēs negrib nekādu pompozitāti, kur nu vēl politiķu piedalīšanos. Tomēr bērni izskata iespēju organizēt arī ceremoniju ar aktieru piedalīšanos visiem, kas vēlas godināt kinozvaigznes piemiņu.

    Aktieris visu mūžu aktīvi iestājās par dzīvnieku tiesībām un lielus naudas līdzekļus ziedoja savas draudzenes aktrises Brižitas Bordo labdarības fondam. Reiz pat esot nolīdzis helikopteru, lai glābtu kaķēnu, kuram negadījumā norauta ķepiņa. Pēc ārstēšanas kaķis apmetās aktiera villā. Citreiz viņš izglāba suni, kas cietis no neiedomājamas nežēlības – jaunieši aplējuši nabaga dzīvnieku ar benzīnu un aizdedzinājuši. Alens Delons bija gatavs maksāt jebkādu naudu, lai ārsti glābtu dzīvnieku. Tas izdevās. Sunīti nosaukuši par Mambo, viņam atrada jaunus saimniekus un dzīvnieks nodzīvoja līdz 16 gadu vecumam.

    «Reiz mums ar Brižitu Bordo jautāja – par ko mēs gribētu pārdzimt nākamajā dzīvē? Es atbildēju:

    «Es gribētu būt Alēna Delona suns.

    Tā būtu ideāla dzīve, jo suņi pie manis ir laimīgi,» kādā intervijā pauda aktieris.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē