• Aijai Dzērvei 45! Tikusi pāri sāpīgam triecienam un aizvien uzticīga savam sapnim

    Jubileja
    Marta Kalniņa
    28. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aija Dzērve
    Foto: No publicitātes materiāliem
    Aija Dzērve
    Šodien, 28. maijā, aktrise Aija Dzērve svin savu 45. dzimšanas dienu. Lai gan beidzamajos gados dzīve viņai sūtījusi lielu pārbaudījumu, Aija aizvien savu profesiju uzskata par lielāko piepildījumu.

    Sāpe, kas tik viegli nesadzīst

    Aija Dzērve par sevi ir teikusi, ka viņa ir kā vulkāns. Ārēji miermīlīga, ilgi var rāmi vērot notiekošo un neko neteikt, taču, kad situācija uzkarst līdz kritiskajam punktam, nāk uguņi! Viņas miera osta ir ģimene, un dzimtas mājas Gulbenē, kur zied ābeļdārzs, ceriņi un rozes.

    Taču Aijas karjeras ceļš ne vienmēr bijis rozēm kaisīts. Gandrīz pusi mūža – 20 gadus – bija Dailes teātra aktrise. Pirms trim gadiem pavasarī viņa pēkšņi uzzināja, ka Aijai vietas teātrī vairs nav…  

    «Ziņa tika nodota pa telefonu. Nekorekti un negaidīti,» pēcāk atminējās Aija.

    Tas bija rūgti. Tik rūgti, ka sākumā viņa vairākus mēnešus klusēja, nekomentēja pārmaiņas savā radošajā dzīvē.  Kādu laiku vēl cīnījās par atjaunošanu štatā, bet tad atzina – lai gan aizgājusi ar smagu sirdi, teātrī  pavadīto laiku atcerēsies cieņpilni un ar mīlestību. Aijas aktrises karjera gan neaprāvās, viņa turpināja filmēties seriālos, piedalās dažādos iestudējumos, tostarp spēlē izrādes  klubā Austrumu robeža Vecrīgā, arī šī vasara paies uz skatuves.

    Žurnālam Privātā Dzīve gan jubilāre pēcāk sacīja:

    «Dailes teātris bija un paliks mans teātris.

    Esmu pateicīga par draudzībām ar kolēģiem un to īpašo, kas var notikt tikai teātrī. Izdarīto atņemt nevar, tāpat kā zināšanas un prasmes.» saka aktrise.

    Taču vēl pērn viņa atzinās, ka aizvien nespēj pārkāpt pāri Dailes teātra slieksnim. Tā sāpe vēl nav sadzijusi. «Ir izrādes, kuras es labprāt gribētu redzēt, bet pagaidām pēc visa notikušā vēl neesmu morāli gatava pārkāpt šī teātra slieksni. Varbūt kādreiz…» žurnālam Privātā Dzīve teica Aija un pauda gatavību pievienoties kādam citam teātrim, jo aktrises profesiju mainīt pret citu nedomā. Tā ir visa viņas dzīve.

    Lielākais prieks un lepnums – meita

    Būdama Dailes teātra aktrise, Aija sastapa arī savas meitiņas Almas Esteres tēvu – aktieri Ģirtu Ķesteri, kurš šobrīd arī ir aizgājis no šī teātra.  Viņu romāns savulaik nonāca preses lappusēs, jo Ģirts tolaik vēl bija precējies. Jaunu ģimeni ar Aiju viņš neizveidoja, taču viņus vienmēr saistīs abu prieks un lepnums – meita, kurai dots Ģirta mammas vārds. Viņa, tāpat kā abi vecāki, ir radoša personība – Almai Esterei patīk kino, viņa raksta dzejoļus, ir pabeigusi Edmunda Veizāna deju skolu.

    Joprojām labs garastāvoklis un vēlme labi izskatīties

    Iekāpšana četrdesmitgadnieces kurpēs Aijai bija pārbaudījumu pilna. To viņa atzina savā dzimšanas dienā pirms triiem gadiem:

    «Notikusi cirkus cienīga pārbaude manai dzīvei.

    Un tomēr ir vēl viena dzimšanas diena un viss turpinās. Trīs salto cauri visām krīzēm, kas piestāv četrdesmitgadniekiem un kovidlaikam, brīvais kritiens, kas varbūt turpinās, totāls noraidījums un saulītē celšana. Bet nekas vairs nepārsteidz, tas mazliet biedē…Ja nu vienīgi dabas skaistums un īstums. (..) Joprojām ir labs garastāvoklis, vēlme dot pasaulei no sevis labāko un vēlme labi izskatīties.» Tas patiesi nav mainījies – Aija izskatās brīnišķīgi un aizvien priecē skatītājus dažādos radošos projektos!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē