• Vai hostu dzinumus var ēst?

    Atbild speciālists
    Indra Ozoliņa
    18. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Žurnāla «Mans Dārzs» lasītāja Evija jautā: «Lasīju, ka hostu dzinumus var ēst līdzīgi kā sparģeļus. Vai tas atbilst patiesībai?»

    Atbild Nacionālā botāniskā dārza Lakstaugu floras nodaļas vadošā dārzkopības speciāliste Marija Semerova.

    Jā, hostu dzinumus var ēst, un pastāv pat uzskats, ka tie garšas un kraukšķīguma ziņā uzvar sparģeļus! Hostas mostas maija beigās vai pašā jūnija sākumā.

    Ēšanai ir derīgi apmēram sprīdi gari dzinumi. Vēlāk tie nobriest un sāk ritināties vaļā lapas. Garša katrai šķirnei vai sugai būs atšķirīga: citai sīvāka, citai maigāka.

    Kad nogriež dzinumu, uzreiz var likt uz kārā zoba, lai saprastu, kā tas garšos. Dzinumus vienu līdz divas minūtes apcep sviestā un ēd. Jāatzīst, ka pati hostas neesmu pagaršojusi. 

    Lai dzinumi būtu maigāki, ne tik cieti, rudenī tiem uzber auglīgu trūdzemi, ko pavasarī atrušina nost. Iesaku hostiņu pasaudzēt un no cera negriezt vairāk kā katru trešo dzinumu, lai tās paliek arī smukumam.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē