Atbild Nacionālā botāniskā dārza Lakstaugu floras nodaļas vadošā dārzkopības speciāliste Marija Semerova.
Jā, hostu dzinumus var ēst, un pastāv pat uzskats, ka tie garšas un kraukšķīguma ziņā uzvar sparģeļus! Hostas mostas maija beigās vai pašā jūnija sākumā.
Ēšanai ir derīgi apmēram sprīdi gari dzinumi. Vēlāk tie nobriest un sāk ritināties vaļā lapas. Garša katrai šķirnei vai sugai būs atšķirīga: citai sīvāka, citai maigāka.
Kad nogriež dzinumu, uzreiz var likt uz kārā zoba, lai saprastu, kā tas garšos. Dzinumus vienu līdz divas minūtes apcep sviestā un ēd. Jāatzīst, ka pati hostas neesmu pagaršojusi.
Lai dzinumi būtu maigāki, ne tik cieti, rudenī tiem uzber auglīgu trūdzemi, ko pavasarī atrušina nost. Iesaku hostiņu pasaudzēt un no cera negriezt vairāk kā katru trešo dzinumu, lai tās paliek arī smukumam.
Populārākie raksti