‘Belorusskaja Pozdņaja’
‘Belorusskaja Pozdņaja’. Augļus novāc oktobrī, kamēr tie vēl zaļi un nav ēdami. Pēc nogatavināšanas bumbieri kļūs dzelteni un saldi. Vienīgi jārēķinās, ka pēc vēsas vasaras to garša nebūs tik laba. Augļu vidējais lielums ir 80–100 gramu. Glabājas līdz marta beigām.
Atšķirībā no citiem šīs šķirnes bumbieri nebrūnē no serdes, bet sāk bojāties no miziņas un pūt, ja ir ieskrambāti vai iedauzīti. Bagātīgi ražo. Koks izaug 4 metrus augsts un veido apaļu, sabiezinātu vainagu. Nav viegli veidojams, jo zaru ir ļoti daudz un grūti atšķirt, kurš ir galvenais. Jācenšas liekos zarus izzāģēt, taču tas vienalga būs samērā biezs. Ja augļiem vairāk piekļūs vējš un saulīte, tie būs lielāki, skaistāki un garšīgāki, mazāk attīstīsies lapu blusiņas un citi kaitēkļi. Ir pietiekami izturīga pret slimībām un galveno ienaidnieku – bumbieru kraupi.