• Kuras ziemas bumbieru šķirnes stādīt? Iesaka lielākais bumbieru audzētājs Latvijā

    Bumbieri
    Indra Ozoliņa
    27. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    3/14Kad novākt un kā glabāt

    Kad novākt un kā glabāt

    • Tūlītējai lietošanai bumbierus nogatavina kokā, bet glabāšanai novāc tehniskajā gatavībā – pacietus, zaļus – un uzreiz ievieto dzesēšanas kamerā plus 1 grāda temperatūrā, lai saglabātu iespējami ilgāk. Ja nevar nodrošināt šādu temperatūru, tai noteikti nevajadzētu būt augstākai par plus 4 grādiem. Siltākā vietā bumbieri drīz vien pārgatavosies.
    • Ziemas bumbieri jāvāc iespējami vēlāk, tikai nedrīkst gaidīt, kamēr uznāk salnas. Novācot par agru, tie paliks pusgatavi un nebūs pietiekami garšīgi.
    • Bumbierus nevajadzētu glabāt vienā telpā ar kartupeļiem un saknēm, jo augļi piesūksies ar to aromātu un kļūs nelietojami.
    • Pirms lietošanas bumbierus apmēram divas nedēļas patur plus 18 grādu temperatūrā, lai tie nogatavojas un iegūst patīkamu garšu.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē