Kad novākt un kā glabāt
- Tūlītējai lietošanai bumbierus nogatavina kokā, bet glabāšanai novāc tehniskajā gatavībā – pacietus, zaļus – un uzreiz ievieto dzesēšanas kamerā plus 1 grāda temperatūrā, lai saglabātu iespējami ilgāk. Ja nevar nodrošināt šādu temperatūru, tai noteikti nevajadzētu būt augstākai par plus 4 grādiem. Siltākā vietā bumbieri drīz vien pārgatavosies.
- Ziemas bumbieri jāvāc iespējami vēlāk, tikai nedrīkst gaidīt, kamēr uznāk salnas. Novācot par agru, tie paliks pusgatavi un nebūs pietiekami garšīgi.
- Bumbierus nevajadzētu glabāt vienā telpā ar kartupeļiem un saknēm, jo augļi piesūksies ar to aromātu un kļūs nelietojami.
- Pirms lietošanas bumbierus apmēram divas nedēļas patur plus 18 grādu temperatūrā, lai tie nogatavojas un iegūst patīkamu garšu.